Konya'da basın çalışanları Çalışan Gazeteciler Günü'nde buluştu

Konya'da basın çalışanları Çalışan Gazeteciler Günü'nde buluştu

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay, Meram ve Selçuklu belediyeleri ile Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde basın buluşması programı gerçekleştirildi.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay, Meram ve Selçuklu belediyeleri ile Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen basın buluşması programı, Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve AK Parti Konya milletvekilleri Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız ve Selman Özboyacı, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan, BBP İl Başkanı Osman Seçgin, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkan vekili Ahmet Melih Güçlü, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, İletişim Bölge Müdürü Taner Taşkıran, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Ali Aktaş, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Rıfat Yerlikaya, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Kenan Arvas, Demirören Haber Ajansı Konya Müdürü İsmail Akkaya, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Adem Alemdar ile basın kuruluşlarının yönetici ve çalışanları katıldı.

leyla-sahin-usta.jpg

Gazeteciliğin çok önemli ve kıymetli bir meslek olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Bilgi edinme hakkını kullanan vatandaşlara hizmet eden bir sektörde görev yapan gazetecilerin yazdığı her kelime önemlidir. Tüketim toplumundayız. Haberlerin de çok hızlı tüketildiği ancak yalan haberlerin çok çabuk yayıldığı, değer gördüğü, işin doğrusunu, düzeltmesini yapsanız bile yalanın yine hafıza da kaldığını unutmamak gerekir. İşte bu sorumluluk ve bilinçle hareket etmek hepimizin vazifesi olsa gerek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Usta, toplumun ve vatandaşların yararına yürütülen çalışmalara devam edeceklerini belirterek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.

ugur-ibrahim-altay-10.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, gazetecilerin, haber alma hak ve hürriyetinin sağlanması bakımından son derece hassas bir görevi yerine getirdiklerini söyledi. Altay, hak ve hakikatten ayrılmayan, devletinin ve milletinin yanında saf tutan tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirtti.

"KONYA'DA HUZUR, MUTLULUK VE KARDEŞLİK İKLİMİ VAR"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,, düzenledikleri programa katılımın her geçen yıl artarak devam etmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bizler şehrimize bir şey kazandırmak için çaba sarf ederken sizler de kamuoyuna bunları aktarmak adına önemli bir performans sarf ediyorsunuz. Konya bu manada çok şanlı bir şehir. Katıldığım tüm toplantılarda bunu ifade ediyorum. Konya, Selçuklunun Darü'l Mülkü. Birçok konuda öne çıkmış bir şehir ama Hazreti Mevlana'nın ruhu herhalde sokaklara sindiği gibi insanlara da siniyor. Burada bir huzur, mutluluk ve kardeşlik iklimi var. Diğer şehirlerin gıpta ile baktığı birlik ve beraberliğimiz var. Allah nazardan saklasın. Birlik beraberliğimiz daim olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

"2023 YILI DA ÇOK YOĞUN GEÇECEK"

2022 yılının çok yoğun bir gündemle geçtiğini, Büyükşehir olarak birçok önemli işi hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Altay, "2022 yılının bizim için en önemli olaylarından birisi de 5. İslami Dayanışma Oyunları'ydı. Tüm İslam ülkelerinden sporcularımızı Konya'da misafir ettik. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere birçok devlet başkanını, spor bakanını, antrenörü, sporcuyu ve basın mensubunu Konya'da misafir ettik. Elhamdüllilah hep birlikte Konya'ya yakışır bir misafirperverlikle bu programı gerçekleştirdik. Şimdi önümüzde yeni bir hedef var. 2023 yılı da çok yoğun geçecek. Başta seçimler var onun bir yoğunluğu olacak ama onunla birlikte bizim için iki farklı önemli gündem var. Birincisi; Konyamız 2023 Dünya Spor Başkenti. Avrupa'da Madrid'ten sonra Türkiye'de de ilk kez bu unvanı taşıyan şehrimizde birçok uluslararası ve ulusal müsabaka gerçekleşecek. İnşallah 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda elde ettiğimiz tecrübeyi, bilgi birikimini hep birlikte Dünya Spor Başkentimizde de perçinleyerek devam ettireceğimize inanıyorum. Şimdiden Dünya Spor Başkentliğimizin hayırlı olmasını diliyorum. İkincisi; 2023'te Cumhuriyetin 100'üncü yılını yaşarken Konya adına önemli bir tarihi de idrak edeceğiz. Şeb-i Arus'un 750'nci yılı. İnşallah bu yılın, Şeb-i Arus yılı ilan edilmesiyle ilgili de değerli Genel Başkan Yardımcımız, milletvekillerimiz, il başkanlarımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Bu, Konya için yeniden tüm dünyada tanıtım yapılmasına, Hazreti Mevlana'nın felsefesinin anlatılmasına, insanların Konya'ya gelmek için davet edilmesine bir vesile olacak. Kültür Bakanlığımızla birlikte şimdiden hazırlık toplantıları yapmaya başladık. Bu konuda hep birlikte hem şehrimizde hem ülkemizde hem de tüm dünyada ses getirecek etkinlikler yapmayı arzu ediyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağımıza inancım tam" diye konuştu.

"YENİ HİZMET BİNASI İÇİN SÜREÇ TAMAMLANDI"

Uğur İbrahim Altay, çalışan gazeteciler gününde gazetecilere bir de müjde verdi. Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi işbirliği ile Konya Gazeteciler Cemiyeti'ne çok güzel bir bina yapımına yakında başlayacaklarını söyledi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'ne kazandırılacak yeni hizmet binasıyla ilgili de sürecin tamamlandığını paylaşan Başkan Altay, "Bir taraftan da basın mensuplarımızın daha konforlu bir cemiyet binasına kavuşmalarıyla ilgili de Cemiyet Başkanımız çok önemli girişimlerde bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Büyükşehir Belediyemiz ve Karatay Belediyemizin destekleriyle Üçler Mezarlığı'nın arkasına bir bina inşa etmekle ilgili süreç tamamlandı. Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşacak toplam bin metrekarelik bir binanın yapımına inşallah en kısa sürede başlamayı planlıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen Cemiyet Başkanımıza, Karatay Belediye Başkanımıza ve Bakanımıza teşekkür ediyorum. Konya Büyükşehir olarak her zaman yanınızdayız" diyerek konuşmasını tamamladı.

konya-10.jpg

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise basın mensupları ile beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ‘‘Konya dayanışması örneklik teşkil eder ve bu dayanışmanın öncülerinden biri yerel basınımızdır. Haber alma hakkımızın tahakkuku için fedakârca çalışan basın mensuplarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Yerel basınımız; olağan işlerinin yanında şehrimizin her bir ferdinin refahı ile alakadardır. Şehrin kalkınması için koşuşturan siz değerli basın mensuplarımız aynı zamanda şehrin geleneğini muhafaza ediyorsunuz. Sizler Anadolu basınımıza örneklik teşkil edecek sıfattasınız. Bütün gazetecilerimizin haklarının muhafazası, iyileştirilecek olan haklarının daha da iyi hale getirilmesi için gerek hukuki gerek idari gerekse mesleki ilkelerin daha da iyileştirilmesi yönünde neler yapılması gerektiği her birimizin önceliğidir. Bu yöndeki çalışmaları nedeniyle Gazeteciler Cemiyetini tebrik ediyoruz. Ayrıca insanlarımızın bilgi edinme hakkı için göstermiş olduğu çabalarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye başkanımız başta olmak üzere merkez ilçe belediye başkanlarımızı da tebrik ediyoruz. Bu çaba vatandaşımızın hissiyatına önem vermenin bir ifadesidir. Basın mensupları ile alakadar olmak, onlara iyi bir ortam oluşturmak ve mesleki ilkelerinin kurulup işletilmesine yardımcı olmak yönünde milletvekillerimiz bir yandan kanuni güvence oluştururken diğer yandan Konya'mızın yerel basınının sorunlarını proje bazlı takip etmektedirler. Bilgi edinme hakkıyla ilgili etkin ve öncü çabalarından dolayı milletvekillerimize teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

konya-10ocak.jpg

2022 yılının Konya açısından çok bereketli geçtiğini vurgulayan Vali Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:

2023 yılı ile ilgili Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde bakanlıklarımız, belediyelerimiz, diğer meslek kuruluşları ve basın mensuplarımızla beraber insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltme hedefiyle hareket edeceğiz.

Konya’mızın 2023 vizyonu olan:

- Ulusal ve Küresel Düzeyde Daha Rekabetçi İşletmeleri olan Konya,

- Yatırım Ortamını İyileştiren Konya,

- Bilgi ve Becerilerini Sürekli Yenileyen, Birlikte Hareket Edebilen, Sağlıklı Bireylere Sahip Konya,

- İl İçi Gelişmişlik Farklarını Azaltmış ve Kırsalında Yaşamı Canlı Bir Konya,

- Koruma ve Kullanma Dengesi İçerisinde Yeşil Büyümenin Sağlandığı Konya,

- Çok Merkezli ve Dengeli Bir Mekânsal Örgütlenme Oluşturan Konya,

- Lojistik Altyapısını güçlendirmiş Ulusal ve Küresel Düzeyde Erişilebilir Konya; bakanlıklarımızın, kamu kurumlarımızın ve belediyelerimizin ana stratejik hedefleri olduğunu sizlere arz etmek istiyorum.

Vali Özkan, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

konya-100cak.jpg

konya-100cak1.jpg

10.jpg

11.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.