Konya'da aşı ikna ekipleri evlere giriyor! Kapı kapı dolaşıp ikna ettiklerini aşılayacaklar

Konya'da aşı ikna ekipleri evlere giriyor! Kapı kapı dolaşıp ikna ettiklerini aşılayacaklar

İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, bayram tatiline kadar aşı oranını yüzde 70 seviyesine ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Konya'da ekipler ‘evde aşı uygulaması’ ile vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ikna ettikleri vatandaşlara Kovid-19 aşısı uyguluyor

Konya'daki aşılanma oranlarını artırmak için yoğun bir çaba sarf eden İl Sağlık Müdürlüğü, ‘evde aşı uygulaması’ ile vatandaşları evlerinde ziyaret ederek yüz yüze görüşmelerle ikna ettikleri vatandaşlara Kovid-19 aşısı uyguluyor. 18 yaş üzeri nüfusun yüzde 55’inden azının yapıldığı illerden Konya’da hedef bayram tatiline kadar bu oranı yüzde 70 seviyesine çıkartarak Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hedefe ulaşabilmek.

3.jpg

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, aşılanma oranlarının artırılabilmesi adına vatandaşlara çağrıda bulundu. Konya’da şu ana kadar yaklaşık 1 milyon 350 bin doz aşı yapıldığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Kent merkezi ve ilçelerimizde bulunan tüm hastanelerimizde, aile sağlık merkezlerimizde, istasyon, gar, havaalanı, alışveriş merkezleri, sanayi bölgeleri gibi belirlenen alanlara kurduğumuz yerinde aşı istasyonlarımız ile vatandaşlarımıza aşı hizmeti sunuyoruz. Tüm bu çalışmaların yanı sıra şimdi de ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak aşı hizmetini vatandaşlarımızın ayağına kadar götürüyor. Amacımız en kısa sürede şehrimizin aşı oranını Bakanlığımızın belirlediği hedefe ulaştırabilmektir” diye konuştu.

4.jpg

Salgın hastalıktan kurtularak normal hayata dönebilmenin tek çaresinin aşı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Koç, aşılarla ilgili yanlış ve çarpıtılmış bilgilerin Covid-19 ile olan mücadeleyi zorlaştırdığını söyledi.

5.jpg

Sosyal medya platformlarında yer alan aşı karşıtı bilgilerin doğruyu yansıtmadığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, yetkili ağızlardan söylenmeyen paylaşımlara kesinlikle itibar edilmemesi konusunda da vatandaşları uyardı. Prof. Dr. Koç,Covid-19 aşısını vatandaşlarımıza ulaştırmak için sağlık ekiplerimiz her yerde canla başla mücadele ediyor. İl sağlık müdürlüğü olarak bütün çalışanlarımızla birlikte bir seferberlik bilinci ile aşılama hizmetlerine devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.