Konya'da Arı Kabusu: 75 Yaşındaki Yaya Hayatını Kaybetti
Konya'nın Derebucak ilçesinde kaskına arı giren motosiklet sürücüsünün kontrolünden çıkan araç, yayaya çarparak ölümüne yol açtı.
Olay, Konya'nın Derebucak ilçe merkezindeki trafik ışıklarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Y.Y. yönetimindeki motosiklet, kırmızı ışıkta beklediği esnada talihsiz bir olay yaşandı ve sürücünün kaskının içerisine arı girdi.
Yeşil ışığın yanmasıyla birlikte hareket eden sürücü, bir yandan yoluna devam etmeye çalışırken diğer yandan kaskındaki arıyla mücadele etmeye başladı. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, yolun karşısına geçmeye çalışan 75 yaşındaki Abdullah Demirbaş'a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan motosiklet sürücüsü de devrilen araçtan düşerek yaralandı.
Olay Yerinde Hayatını Kaybetti
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri ve polis hızla olay yerine sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı ilk kontrollerde, yayaya çarpan motosikletin altından savrulan Abdullah Demirbaş'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.
Yaralanan motosiklet sürücüsü ise olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Demirbaş, Derebucak merkezinde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. Kazayla ilgili başlatılan adli soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
Kaynak: