Konya'da Araç Muayene İstasyonu Asker Uğurlama Gibi

Konya'da Araç Muayene İstasyonu Asker Uğurlama Gibi

Konya'da araç muayene istasyonu (Tüvtürk) Karatay şubesinde bekleyen vatandaşlar sosyal mesafe sıfırlanıyor. Adeta görüntüler asker uğurlama görüntülerini aratmıyor. Vatandaşlar araçlarını muayene ettirmek için saatlerce kuyrukta bekliyor.

Konya'da dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da akşam açıkladığı vaka sayılarının artması bu görüntülerle destekleniyor.

Burası Konya Karatay bölgesindeki araç muayene istasyonu (Tüvtürk) randevu sistemi olmasına rağmen vatandaşlar üst üste sıra bekliyor. Sosyal mesafenin sıfırlandığı ve bekleme süresinin saatleri aldığı istasyonda vaka Konya'da vaka sayılarının nedenli yükseldiğinin bir göstergesi.

İstasyonda bekleme alanın kapalı olmasında dolayı insanlar sıcakta gölge yerlere adete yan yana oturmuş vaziyette. Bunun sebebi istasyondaki sistemlerin çok çabuk bozulmasına bağlı olduğunu anonslarla ifade ediliyor, ama sosyal mesafe adına hiç anons geçilmiyor, kaldı ki böyle bir çağrı yapılsa bile bekleyen insanların gidecek bir yeri de yok.

Sıramatik ekranını görmek için aynı yerde bekleyen vatandaşlar bu konuda tepkili "bu tabelaları bölgenin farkı yerlerine koysalar bizde tek bir noktada beklemeyiz mecbur sıra numarasını takip etmek zorundayız, bekleme salonu açık ama virüs nedeniyle sandalyeler kaldırılmış ve içerisi aşırı sıcak durulmuyor bizde kaldırımda oturup bekliyoruz" dediler.

Araç muayene istasyonunda aracınızı vize almak için en az 2 saatinizi ayırmak zorundasınız yani bu şu demek onca kişi ile en az iki saat birlikte durmak zorundasınız demek oluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın defalarca uyardığı gibi riskli bölgelerde 15 dakikadan fazla durmayın ikazı maalesef burada çok geçerli değil.

Vatandaşlar bu sorunun giderilmesi için randevu saatlerinde revizyon yapılmasını ya da istasyon sayısının artırılması gerektiği görüşünde.

1-2.jpeg

1-3.jpeg

1-4.jpeg

1-1.jpeg

 

Etiketler :