Konya'da araç akülerine dadanan oto fareleri yakalandı! 5 gözaltı, 2 tutuklama

Konya'da Yazır Mahallesi’nde 1, Sancak Mahallesi’nde ise 3 ayrı araçtan akü çalındığını tespit eden polis ekipleri düzenlediği operasyonla araç akülerine dadanan hırsızları yakaladı. Suç dosyaları kabarık çıkan 5 hırsız gözaltına alındı

Konya'da araç akülerine dadanan hırsızlar düzenlenen operasyonla çalınan akülerle birlikte yakalandı. Suç dosyaları kabarık çıkan 5 şahıstan 2'si adli kontrolle serbest bırakılırken, 2 hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 suç kaydı olduğu öğrenilen E.S.'ye ise suç eşyaları satın almakdan işlem yapıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Selçuklu İlçesi’nde kamyon ve kamyonetlerden akü çalındığı ihbarıyla harekete geçti.

İhbarları değerlendiren emniyet güçleri yaptığı çalışmayla Yazır Mahallesi’nde 1, Sancak Mahallesi’nde ise 3 ayrı araçtan akü çalındığını tespit etti.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Oto fareleri için düğmeye basan ekipler, yaptıkları titiz çalışmayla tek tek kamera incelemesi yaparak, aküleri çalan 5 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Kısa sürede çalınan aküleri de ele geçiren polisler, 5 şüpheli hakkında işlem başlattı.

SUÇ KAYITLARI KABARIK ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre suç dosyaları hayli kabarık olduğu öğrenilen şüphelilerden M.A. ‘nın değişik suçlardan toplamda (11) adet, İ.Ö.’nün 3, İ.Ç.’nin 3, M.S.’nın 1 ve E.Ş. isimli şahsın ise 5 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

BİRİ EMNİYETE 4'Ü ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Söz konusu şüphelilerden E.Ş. isimli şahsın emniyette, Suç Eşyasını Satın Alma ve Kabul Etme suçundan işlem yapılırken, aküleri çaldıkları tespit edilen M.A.-İ.Ö.-İ.Ç.-M..S. isimli şahıslar ise adli makamlara sevk edildi.

7000 TL DEĞERİNDEKİ AKÜLERİ 100 TL’YE SATMAYA ÇALIŞTILAR

Alınan bilgilere göre M.A. ve İ.Ö. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakıldı, İ.Ç. ve M..S. isimli iki şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

aku.jpg

AKÜLER SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Şüphelilerin piyasa değeri 7.000 TL olan aküleri 100 TL gibi kelepir fiyatlara satmaya çalıştıkları öğrenilirken çalıntı aküler emniyet güçleri tarafından araç sahiplerine teslim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.