Konya'da annelerden Gazzeli çocuklara destek yürüyüşü! Toplu dua edildi

Konya'da sosyal medya platformları üzerinden bir araya gelen kadınlar, yanlarına çocuklarını da alarak İsrail’in saldırılarını protesto etti, Gazzeli anneler ve katledilen çocukları için yürüyüş yaptı

Konya’da bir araya gelen anneler çocukları ile birlikte, İsrail’in saldırılarını protesto ederek Gazze'de öldürülen çocuklar için yürüyüş gerçekleştirdi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği yoğun bombardıman devam ederken, tepkiler de yükseliyor. Konya’da sosyal medya platformları üzerinden iletişim kurarak bir araya gelen kadınlar, yanlarına çocuklarını da alarak İsrail’in saldırılarını protesto etmek için Kılıçaslan Kent Meydanı'nda toplandı.

aw064541-01.jpg

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan anneler, "Zalimler için yaşasın cehennem", "Hamas'a selam, direnişe devam", "Allah-u Ekber" sloganları atarak Kayalı Park'a kadar yürüdü.

aw064541-03.jpg

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı Filistin’e destek yürüyüşünde göstericiler ateşkes çağrısında bulunarak, “Ana Kucağı Gazze”, “Büyümeye hakkım var” yazılı dövizler taşadı, İsrail ve destekçilerine tepki gösterdi.

aw064541-02.jpgaw064541-02.jpg

Anneler adına söz alan Meral Tan, “Biz bugün Filistin’de yaklaşık 3 haftadır yaşanan bu zulme anneler olarak bir ortak çağrımız olsun istedik. Oradaki annelerin yüreği yanıyor, kan ağlıyor. Bizler de burada gerçekten büyük bir çaresizlik içerisindeyiz. En azından biz buradan onların sesi olmak istedik. Onlara buradan bir duamız olsun istedik” diye konuştu.

aw064541-04.jpg

Anneleri ile birlikte yürüyüşe katılan çocuklar ise, Filistin’deki çocuklara destek olmak için programa katıldıklarını belirtti.

Yürüyüşün ardından yapılan zulüm ve soykırımın bitmesi için toplu dua edildi.

aw064541-05.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.