Konya'da akaryakıt istasyonlarına dadanan mazgal hırsızı yakalandı! 35 suç kaydı var

Konya'da akaryakıt istasyonlarında hava basma bahanesiyle keşif yaparak, güvenlik kameralarının görmediği alanlardaki mazgal demirlerini çalan hırsız yakalandı. Hırsızın uyuşturucu, hırsızlık, yağma gibi suçlardan 35 suç kaydı olduğu ortaya çıktı

Konya'nın Meram ilçesinde bir çok akaryakıt istasyonundan çalınan mazgalların akıbeti belli oldu. İstasyonlara gelerek lastiğe hava basma bahanesiyle keşif yaptıktan sonra güvenlik kameralarının görmediği alanlardaki mazgal demirlerini çalan hırsız ve mazgalları satın alan hurdacı, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalandı. Hırsız K.D. tutuklanırken, hurdacı B.Ç. hakkında ise işlem başlatıldı.

MERAM'DA ÇOK SAYIDA İSTASYONDAN ÇALDI

Hırsızlık olayları Meram ilçesinde bulunan farklı akaryakıt istasyonlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Meram ilçesi genelindeki akaryakıt istasyonlarında mazgalların demirlerinin çalındığı ihbarları üzerine Konya İl Emniyet Müdürlüğü Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

LASTİĞE HAVA BASMA BAHANESİYLE KEŞİF YAPTI

Güvenlik kameraları görüntülerini inceleyen polis ekipleri, panelvan ve plakasız bir aracın araba yıkama veya lastiğe hava basma gibi bahanelerle istasyonlarda keşif yaparak kameraları tespit ettiğini ve kameraların görmediği noktalardaki mazgal demirlerini çaldığını belirledi.

HIRSIZ VE HURDACI KISKIVRAK YAKALANDI

Akaryakıt istasyonlarından toplamda 30 bin liralık mazgal demiri çalan şüphelinin K.D. olduğunu belirleyen polis ekipleri, hırsızlık malzemelerinin bir kısmı ile birlikte şüpheliyi yakalayarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlının uyuşturucu madde kullanmak, hırsızlık, yağma gibi suçlardan 35 suç kaydı olduğu belirlendi. K.D.'nin çaldığı malzemeleri satın aldığı tespit edilen hurdacı B.Ç. de yakalanarak suç eşyası satın almaktan işlem yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

HIRSIZLIK MALZEMESİ SATIN ALAN HURDACIYA CEZA

Akaryakıt istasyonlarından 30 bin TL'lik mazgal demiri çalan K.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hırsızlık malzemesi satın alan B.Ç. hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Olayda kullanılan ve ön plakası olmayan hafif ticari araca ise trafik yönünden bin 604 lira cezai işlem uygulandı.

Konya'da akaryakıt istasyonlarına dadanan mazgal hırsızı yakalandı! 35 suç kaydı var

Konya'da akaryakıt istasyonlarına dadanan mazgal hırsızı yakalandı! 35 suç kaydı var

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum