Konya’da akan sular dondu

Konya’da akan sular dondu

Soğuk bir güne uyanan Konya’da hava sıcaklığı bazı ilçelerde eksi 9’u gördü. Bazı ilçelerde ise soğuğun boyutları görenleri hayrete düşürdü.

Meteoroloji İşleri Konya’da mevsimin en soğuk gününün yaşanacağını duyurmuş ve uyarılarını sıralamıştı.

Şehirde bugün sabah saatlerinde hava sıcaklığı eksi değerlerde ölçüldü. Konya’da en sıcak bölge Meram Loras olarak kayıtlara geçti. Meram Loras’ta ölçülen hava sıcaklığı ise 0.1 derece olarak kayıtlara geçti.

AÇIK ALANLAR VE KIRSAL

Konya’da özellikle kırsal bölgelerle yüksek bölgelerde hava sıcaklığı oldukça düşüktü. Şehir genelinde ölçülen en düşük sıcaklık eksi 9.6’yla Kadınhanı Atlantı’da.

ÇİFTÇİLER HAYRET ETTİ

Konya’nın tarımsal alanlarında ise farklı durumlar gözlemlenmedi. Konya Ovası’nın en geniş topraklarına sahip ilçesi Çumra’da mevsim yağışlarını alamayan çiftçiler tarlalarını yağmurlama sistemleriyle sulamaya çalışıyor.

Hava sıcaklığının eksi 4.3’e düştüğü Konya’nın Çumra ilçesi Küçükköy ve civar köylerde çiftçilerin yağmurlama sistemleri dondu. Akan suyun donduğunu gören çiftçiler hayretini gizleyemedi.

konya-akansu-dondu-1.jpgkonya-akansu-dondu-2.jpgkonya-akansu-dondu-3.jpgkonya-akansu-dondu-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.