Konya’da aileler sabah namazında buluşacak

Konya’da aileler sabah namazında buluşacak

Konya Sultan Selim Camii’nde 3 Ekim 2020 Cumartesi günü ‘Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’ programı gerçekleştirilecek. Namaz ve dualarla Kovid-19 kaynaklı olağanüstü halden, psikolojik ve sosyal çöküntüden ailecek Allah'a sığınılacak

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği tarafından Konya Müftülüğü himayesinde ve Konya’da faaliyet gösteren yerel-ulusal birçok sivil toplum kuruluşumuzun katkılarıyla ‘Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’ programı gerçekleştirilecek

Konya Sultan Selim Camii’nde 3 Ekim 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Sabah Namazı buluşması, aynı zamanda, ilçe temsilcileri öncülüğünde Konya’nın belirlenen ilçelerinde de olacak.

‘Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’ etkinliğinin gerçekleştirileceği ilçe ve camiler şunlar:

· Akşehir Hasanpaşa İmaret Camii

· Beyşehir Eşrefoğlu Camii

· Cihanbeyli Merkez Yeşil Camii

· Çumra Merkez Ulu Camii

· Ereğli Uğurlu Camii

· Kulu Merkez Camii

· Seydişehir Seyyid Harun Veli Camii

foto.jpg

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilcisi Ömer Faruk Şeleş, “Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat ederek gerçekleştireceğimiz programımızda, Ayasofya Cami-i Kebir özlemimizi, gönülden bir buluşma ve gönülden bir kucaklaşmayla bir nebze olsun dindirmeye çalışacağız. Ayasofya’ya gidemesek de Ayasofya Fetih ruhunu, sabahın bereketinde, seherin büyüsünde arayacağız” dedi.

"KOVİD SALGINININ VERDİĞİ ÇÖKÜNTÜDEN RABBİMİZE SIĞINACAĞIZ"

Ömer Faruk Şeleş şunları söyledi: Hanımlara yer ayrılan, eşimizi ve çocuklarımızı da alıp gelebileceğimiz programımızda, yaklaşık sekiz-dokuz aydır devam eden Covid-19 kaynaklı olağanüstü halden, hastalıklardan, yakınlarımızı kaybetmenin vermiş olduğu psikolojik ve sosyal çöküntüden ailecek Rabbimize sığınacağız. Namaz sonrasında, Derneğimizin hatim gruplarında ve diğer STK’lerin hatim gruplarında yapılan hatimlerin duasını yapacağız. Bu okunan hatimleri tüm belalara kalkan yapacağız inşallah.

AZERBAYCAN'A DESTEK 

Bu süreçte, hem ilimiz hem de ülkemiz genelinde sivil toplum kuruluşlarının faaliyet alanları daralmış; fizikî mesafe, Sivil Toplum Kuruluşlarımız için toplumsal mesafeye dönüşmüştür. STK’lerimizin, siyasi ve toplumsal meselelerde; destekleyen, karşı çıkan veya yönlendiren etkisi maalesef bu dönemde iyice zayıflamıştır. Cihannüma Derneği olarak biz hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, bütün STK’lerimizi kucaklayarak ortak paydalarımızda buluşmak istiyoruz. Düzenleyeceğimiz Sabah Namazı Programımızda da bu ruhla Can Azerbaycan’ın haklı davasında yanında olduğumuzu deklare edeceğiz. Bütün siyasi aktörlerin ortak bildiri yayınlayarak Azerbaycan’ın yanında olduklarını belirtmeleri takdire şayandır. Farklı kulvarlarda, farklı faaliyetler göstersek de biz aynı millet, aynı ümmetiz.

Bu duygularla, Cihannüma Derneğimiz ve destek veren diğer Sivil Toplum Kuruluşlarımız adına tüm halkımızı programımıza, ailecek davet ediyoruz. Ayrıca, Konya Müftülüğümüze ve katkı sağlayan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.

1.jpg

2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.