Konya'da adeta gök yarıldı! Şiddetli sağanak yağış bir anda indi

Meteorolojinin uyarılarının ardından Konya'da beklenen sağanak yağış etkili oluyor. Konya’da ikindin saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış bir anda indi. Kentte adeta gök yarılırken, bayram ziyareti için yollarda olan vatandaşlar güç anlar yaşadı

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde birçok ile yağış uyarısı yapıldı. Konya için de en son hava durumu tahminleri yayımladı. Bugün öğleden sonra Konya'nın kuzey ve batısı ile Aksaray'ın kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyurulmuştu. Konya kent merkezinde saat 16.00 sularında bir anda inen yağış etkili oluyor.

Kentin büyük kesiminde adeta gök yarılırken, bayram ziyareti için yollarda olan vatandaşlar güç anlar yaşadı. Araçların silecekleri bir an olsun durmadı. Yağışla birlikte sıcaktan bunalan kentte hava serinledi.

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü son hava durumu tahminlerine göre ise Konya'da öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmişti. Beklenen yağış akşamüzeri geldi.

Konya'da yağışın akşam saatlerinde de yer yer devam etmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü son hava durumu tahminlerine göre ise Konya'da hava parçalı bulutlu olacak, 10 Temmuz Pazar günü (bugün) öğleden sonra Konya'nın kuzey ve batısı ile Aksaray'ın kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmişti. Konya'da hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşerek 16/27 derece aralığında oldu.
Tahminlere göre Konya ve bölgesinde rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

KONYA'DA YAĞMUR DEVAM EDECEK Mİ?

Konya'da Kurban Bayramı tatili boyunca yeni yağış beklenmiyor. 10 Temmuz'da beklenen yağışın ardından hafta boyunca hava parçalı bulutlu ve mevsim normallerine olacak.

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

yah.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.