Konya'da aç kalan su kuşlarını öğrenciler besliyor

Konya'da aç kalan su kuşlarını öğrenciler besliyor

Konya'daki yoğun kar yağışının ardından buz tutan Beyşehir Gölü'nde açkalan su kuşlarını üniversite öğrencileri ve akademisyenler besliyor

Konya'da yaşanan şiddetli soğukların ardından buz tutan Beyşehir Gölü'nde, ilçede eğitim gören üniversite öğrencileri açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan su kuşlarını besliyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nde öğrenim gören öğrenciler, şiddetli soğuklar nedeniyle neredeyse tamamı buz tutan Beyşehir Gölü'nün kıyılarında yiyecek bulamamaları sebebiyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan su kuşları için yemleme çalışması yaptı.

Gölde popülasyonu oldukça yaygın olan sakar meke, yeşilbaş ve çamurcunların sürüler halinde bulunup hareketleriyle buzlardan açık bıraktığı kesimlerin son besin alanları olduğunu görerek harekete geçen üniversite öğrencileri yemleme faaliyeti düzenlemek üzere çalışma başlattı.

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman, Türkiye'nin en önemli gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü'nün oldukça zengin bir flora ve fauna çeşitliliğine sahip olduğunu vurgulayarak, yaşanan soğuklardan dolayı buz tuttuğunu hatırlattı. Buz tabakasının hala çözülememiş olduğunu belirten Prof. Dr. Karaman, bundan dolayı göl havzasında yaşam süren su kuşlarının yem bulmakta güçlük çektiğine dikkati çekerek, "Su kuşları, göl buzlu olduğu için yeterli besiyi bulamamaktadır. Ekolojik denge için son derece önemli bir konudur bu" ifadelerini kullandı.

Beyşehir Milli Parklar Şefi Fatih Demir ve milli parklar görevlilerinin de desteğiyle Vuslat Parkı'nın göl kıyılarında başlatılan yemleme faaliyetine öğrencilerin yanı sıra öğretim üyeleri de katıldı.

a.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.