Konya'da 6 yeni bisiklet takımı kurulacak

Konya'da 6 yeni bisiklet takımı kurulacak

KONYA (AA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya'da düzenlediği toplantıda, ilde 6 yeni bisiklet takımının kurulması kararı aldı.Çumra Belediyesinden yapılan...

KONYA (AA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya'da düzenlediği toplantıda, ilde 6 yeni bisiklet takımının kurulması kararı aldı.

Çumra Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Bisiklet Federasyonunca düzenlenen, belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için yeni takımların kurulmasına karar verildi.

Toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı, görevi devraldıktan sonra her ilde ve bölgede bisiklet sporunu ve bisikleti sevdirmek için çalıştıklarını belirtti.

İlk defa "World Tour" klasmanına çıkan "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu"nun önceki yıllara göre hem katılımcı hem de bisikletçi sayısı olarak üst düzeylere ulaştığına değinen Küçükbakırcı, "İnşallah bundan sonrada uygun olan tüm illerimizde hem yol hem de dağ bisiklet turnuvaları düzenlenerek bisiklet sporu yeniden arzulanan yerlere ulaşacak." ifadesini kullandı.

Toplantıya Küçükbakırcı'nın yanı sıra federasyon yönetim kurulu üyeleri, Konya Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Fatih Sert, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük, Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :