Konya’da 5 büyüklüğündeki deprem anı kamerada! 13 artçı kaydedildi

Konya'da meydana gelen 5 büyüklüğünde depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Depremde herhangi bir olumsuz yaşanmadığı bildirilirken, üst katlarda yaşayan vatandaşlar açık alanlarda zaman geçiriyor.

Konya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde herhangi bir olumsuz yaşanmadı, bazı binaların üst katlarında bulunan vatandalar korkudan dışarı çıktı.

Saat 18.06 sıralarında Konya ve çevresinde hissedilen deprem sonrası, bazı binaların üst katlarında sarsılan bazı vatandaşlar dışarı çıktı. Sokakta çoğu vatandaşın hissetmediği depremle ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, Selçuklu ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

konyadeprem2.jpg

Deprem sırasında bulundukları iş merkezinin 5. katındaki ofislerinden aşağıya inen Gülşen Çopur, "Deprem anında ofisteydik. Önce kaçamadık, işlerimiz vardı onları mecbur bitirmemiz gerekiyordu. Çünkü tam ofisten çıkış saatimize denk geldi. Masaların yanlarına çömeldik, bir süre öyle bekledik ama uzun sürdü. Uzun sürdüğü için de epey korktuk." dedi.

konyadeprem3.jpg

İş merkezinin 1. katında depreme yakalanan Erkan Söylemez, "Sarsıntı oldu. Daha önce Marmara Gölcük depremini yaşamış biri olarak bu tarz küçük depremlerin her zaman olacağını bilmemiz lazım." diye konuştu.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Selçuklu İlçesinde saat 18.06 sıralarında 5.0 şiddetinde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun” ifadeleri kullanıldı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında acil birimlerine ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Konya, Selçuklu ilçemizde gerçekleşen 5.0 büyüklüğünde depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı. Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun.” ifadelerine yer verdi.

Konya'da bugün 18.06'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 2,5 büyüklüğünde 13 artçı sarsıntı kaydedildi.

İşte AFAD ve Kandilli son depremler listesi linkleri..

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ:

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.