Konya'da 46. randevu nefes kesecek

Konya'da 46. randevu nefes kesecek

Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında, Galatasaray Konyaspor'a konuk olacak. Sarı-kırmızılılar, bu maçtan alacakları 1 puanla şampiyonluklarını ilan edecek.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in son haftasında Konyaspor ile karşılaşacak. 38. hafta mücadelesi, yarın saat 19.00'da Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak. Sarı-kırmızılı ekip, sezon boyunca gösterdiği başarılı performansla 32 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 99 puan topladı ve liderlik koltuğunda oturuyor. Ev sahibi Konyaspor ise 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 14 mağlubiyet ile topladığı 41 puanla 15. sırada bulunuyor.

Galatasaray Şampiyonluk İçin Sahada

Geçtiğimiz hafta evinde oynadığı derbide Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Galatasaray, aradaki puan farkının 3'e düşmesine engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, Konya deplasmanında en az 1 puan alarak 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlamak istiyor. Galatasaray'ın yenilmesi durumunda ise Fenerbahçe - İstanbulspor maçının sonucunu beklemesi gerekecek.

Galatasaray ile Konyaspor'un Rekabeti

Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 45 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Galatasaray 32 galibiyet, Konyaspor ise 5 galibiyet aldı. 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılı ekip 86 gol atarken, Konyaspor ise 30 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Galatasaray 3-0 kazandı.

En Az Gol Yiyen Takım Galatasaray

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de defansif anlamda da üstün bir performans sergiliyor. Sarı-kırmızılılar, ligde oynadıkları 37 maçta sadece 25 gol yedi ve bu istatistikle ligde en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor.

Deplasman Karnesi

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 18 maça çıktı. Bu maçlarda 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, deplasmanda 38 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü. Son deplasman maçında Fatih Karagümrük'ü 3-2 yendiler.

Hakim Ziyech Cezalı

Galatasaray'da Faslı futbolcu Hakim Ziyech, sarı kart cezası nedeniyle Konyaspor karşısında forma giyemeyecek. Ziyech, Fenerbahçe derbisinde gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşmüştü.

Maçın Hakemi Tugay Kaan Numanoğlu

Konyaspor - Galatasaray maçını hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu'nun yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ile Candaş Elbil yapacak. Maçın 4. hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.