Konya'da '42 Bin İnci İçin Ben de Varım' projesi ile çocukların çevre bilinci artırılacak

Konya'da '42 Bin İnci İçin Ben de Varım' projesi ile çocukların çevre bilinci artırılacak

Konya'daki ilköğretim öğrencilerinin çevre ve sıfır atık bilincini geliştirmeyi hedefleyen proje çerçevesinde, çocuklara Çevreci Çocuk Yayınevi (ÇEÇO) tarafından hazırlanan Çevreci Çocuk Eğitim Seti hediye edilecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Konya Organize Sanayi (KOS) Bölgesi ve Çevreci İşletmeler (ÇEVİ) tarafından, Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları'nın katkılarıyla Konya'da "42 Bin İnci İçin Ben de Varım" projesi hayata geçirildi. Konya'daki ilköğretim öğrencilerinin çevre ve sıfır atık bilincini geliştirmeyi hedefleyen proje çerçevesinde, çocuklara Çevreci Çocuk Yayınevi (ÇEÇO) tarafından hazırlanan Çevreci Çocuk Eğitim Seti hediye edilecek.

"42 Bin İnci İçin Ben de Varım" Projesi ile ilgili bilgi veren Proje Danışmanı Necmettin Erbakan Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Senar Aydın, hedeflerinin ilkokul çocuklarında çevre bilincini geliştirmek olduğunun altını çizdi. İklim değişikliğinin ciddi bir küresel sorun haline geldiğini ifade eden Aydın, "Bu sorunla mücadelede, öğrencilerimizi sıfır atık yaklaşımı ile ilgili bilinçlendirmek önemli rol oynamaktadır. Bu çerçevede, çevre temizliği, geri dönüşüm, ekosistem, yenilenebilir enerji ve küresel ısınma başlıklarının yer aldığı Çevreci Çocuk Sıfır Atık Eğitim Seti'nin ilköğretim çağındaki çocuklarımızda sıfır atık konusunda farkındalığın artıracağını, bilinçlenmeye katkı sağlayacağını düşünüyorum. Necmettin Erbakan Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından okullarda okutulabilir inceleme onayı ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü dağıtım koordinasyonuyla Konya'daki ilköğretim okullarına ulaştırılacak bu eğitim setinin doğaya ve çevreye dost, bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Sıfır atık odaklı yeni bir yaşam tarzının tasarlanmasının önemine de değinen Aydın, "42 Bin İnci İçin Ben de Varım" Projesi'nin 21 Eylül'de Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan ödül töreni ile tamamlanacağını, projeye destek veren ÇEVİ'lere ise Çevreci İşletme Sertifikası ve plaket takdimi yapılacağını sözlerine ekledi.

“42 Bin İnci İçin Ben de Varım” projesi ile çocukların çevre bilinci artırılacak

“42 Bin İnci İçin Ben de Varım” projesi ile çocukların çevre bilinci artırılacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.