Konya'da 400 bin çiçekle görsel şölen sunan  Selçuklu Çiçek Bahçesi ziyarete açıldı

Konya'da 400 bin çiçekle görsel şölen sunan Selçuklu Çiçek Bahçesi ziyarete açıldı

Konya'da Selçuklu ilçesinin gözde ziyaret mekanlarından biri olan Selçuklu Çiçek Bahçesi, 27 tür, 65 çeşit ve 400 bin çiçekle adeta görsel şölen sunuyor. Çiçek Bahçesi Kelebekler Vadisi Parkı'nda yeni sezon için kapılarını ziyaretçilerine açtı

Konya'nın Selçuklu Belediyesi, Konya'nın en büyük parklarından biri olan Kelebekler Vadisi Parkı'nda oluşturduğu ziyaret mekanları ile Konya turizmine önemli katkılar sağlıyor. Türkiye'nin en renkli bahçelerinden biri olan ve yaz döneminde de yerli-yabancı binlerce ziyaretçiye görsel şölen sunan Selçuklu Çiçek Bahçesi kapılarını ziyaretçilerine açtı.

selcuklu-cicek-bahcesi-4.jpg

Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sürdürülen özverili çalışmalar ile yaz dönemine hazır hale getirilen bahçede özel mevsimin çiçeklerinin yanı sıra yürüyüş yolları, kamelyalar, seyir tepesi, çocuk oyun alanları ve hatıra köşesi bulunuyor.

Selçuklu Çiçek Bahçesi 400 bin çiçekle görsel şölen sunuyor

Bahçe bu yıl çiçeğin yanı sıra tavus kuşu, sülün, süs tavuğu ve güvercin gibi kuş türlerine de ev sahipliği yapıyor. Selçuklu Çiçek Bahçesi'nde incelemelerde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konyalıları ve şehir dışından gelen misafirleri bahçede yer alan görsel güzelliği görmeye davet etti.

selcuklu-cicek-bahcesi-6.jpg

"TÜM VATANDAŞLARIMIZI ÇİÇEK BAHÇESİNE BEKLİYORUM"

Selçuklu Belediyesi Çiçek Bahçesi'nin yeni sezona hazır bir şekilde misafirlerini beklediğini ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, "Kelebek parkımızın içerisinde toplam 11 bin 500 metrekare alanda 27 tür, 65 çeşitle birlikte 400 bin çiçeğimizi tüm hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Buraya geldikleri zaman rengarenk çiçeklerle ve enfes kokularla güzel hatıralar biriktirecekler, güzel fotoğraflar çekecekler, çekinecekler. Mekanların içerisinde dolaşırken huzur bulacaklar. Henüz yeni açılışını yapmış olmamıza rağmen vatandaşlarımız karne günüyle beraber çiçek bahçemizi doldurmaya başladı. Tüm Konyalı hemşehrilerimizi ve Konya dışından gelen misafirlerimizi çiçek bahçemize bekliyorum. Burada Konya'mızın özellikle yerel çiçekleriyle yerel çeşitleriyle tanışma fırsatını bulacaklar. Farklı renkleri, kokuları burada görebilecekler" şeklinde konuştu.

selcuklu-cicek-bahcesi-3.jpg

SELÇUKLU ÇİÇEK BAHÇESİ ZİYARET SAATLERİ

Konya'da 27 tür, 65 çeşit ve 400 bin çiçekle ziyaretçilerine adeta görsel şölen yaşatan Selçuklu Çiçek Bahçesi, Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü saat 09.00'dan 20.00'ye kadar ziyaret edilebiliyor.

selcuklu-cicek-bahcesi-7.jpg

Selçuklu Çiçek Bahçesi 400 bin çiçekle görsel şölen sunuyor

Selçuklu Çiçek Bahçesi 400 bin çiçekle görsel şölen sunuyor

Selçuklu Çiçek Bahçesi 400 bin çiçekle görsel şölen sunuyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.