Konya'da 4 Mart Cuma günü okullar tatil mi?

Konya'da 4 Mart Cuma günü okullar tatil mi?

Konya'da kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde 4 Mart Cuma günü okullar tatil edildi. Söz konusu okullarda yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verilerek, uzaktan eğitim kararı alındığı öğrenildi

Konya ve bir çok ilçesinde gün boyu etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yerini soğuk havaya bıraktı. Termometrelerin -12 dereceleri göstermesi beklenen 4 Mart 2022 Cuma günü Konya'da okulların tatil edilip edilmeyeceği öğrenci veliler tarafından merak ediliyor.

Kar yağışının ardından etkili olan şiddetli soğuk hava ve nedeniyle Konya'nın bazı ilçelerinde, 4 Mart 2022 Cuma günü okullar tatil edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararla, Konya'nın Yunak, Tuzlukçu ve Akşehir ilçelerinde yüz yüze eğitime 4 Mart Cuma günü ara verildi. Uzaktan eğitim kararı alınan ilçelerde, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, "Yunak ilçemizde, kar yağışının yoğun devam etmesi ve gece beklenen buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, 4 Mart 2022 Cuma günü (1) gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilmesine (halk eğitimi kursları dahil) ve uzaktan eğitim yapılmasına; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Selçuklu, Karatay ve Meram'da okullar tatil mi?

Kar yağışının ara ara etkili olduğu Konya kent merkezinde ise, havanın hızla soğuması 'okullar tatil edilecek mi? sorusunu gündeme getirdi. Öğrenci ve veliler Selçuklu, Karatay ve Meram'da okullar tatil mi? sorusuna yanıt aramaya başladı. Ancak merkez ilçelerde okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair bir açıklama gelmedi.

Meteorolojinin Konya merkez ve ilçelerinde 5 günlük hava durumu tahminleri şöyle:

hd1.jpg

hd2.jpg

hd3.jpg

hd4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.