Konya'da 39 yıldır yatağa bağımlı adam okuma azmiyle örnek oluyor

Konya'da 39 yıldır yatağa bağımlı adam okuma azmiyle örnek oluyor

Konya'nın Seydişehir ilçesi Taraşçı mahallesinde 11 yaşından bu yana yatağa bağımlı olarak yaşayan Durmuş Ali Yaşar okuma azmiyle örnek oluyor

Konya'nın Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Taraşçı Mahallesi'nde ikamet eden ve 11 yaşında yakalandığı kas hastalığı nedeniyle yaşamını yatağa bağlı sürdüren 50 yaşındaki Durmuş Ali Yaşar'ı ziyaret ederek kitap hediye etti.

Hastalığı nedeniyle okulunu da bırakmak zorunda kalan Yaşar, okuma azminden vazgeçmeyerek yatalak halde ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimi tamamladı.

okumaa.jpg

Çocukluk ve öğrencilik hayallerinin yarım kaldığını belirten Yaşar, geç de olsa yarım kalan okuluna devam ettiği için mutlu olduğunu ve en azından lise öğrenimini bitirdiğini kaydetti.

Üniversite okumayı hedeflediğini, fakat rahatsızlığı ve maddi imkansızlıklar nedeniyle öğrenimine devam edemediğini dile getiren Yaşar, Belediye Başkanı Tutal'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Tüm engellere rağmen okuma alışkanlığından vazgeçmeyen, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini tamamlayan Yaşar'ı tebrik eden Tutal, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Okumayı çok seven Yaşar'a kitaplar da hediye eden Tutal, Yaşar'ın azminin herkese örnek olacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.