Konya'da 31 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Konya'da 31 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Korona virüsle mücadele kapsamında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması Konya'da saat 22.00 itibarıyla başlarken, cadde ve sokaklarda kısıtlamaya riayet edildiği gözlendi

Korona virüsle mücadele kapsamında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması Konya'da saat 22.00 itibarıyla başladı.
Trafiğin azaldığı Konya'da ana arterlerde sessizlik hakim oldu. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipler, sorumluluk bölgelerinde denetimlerini sürdürüyor. Sokağa çıkma kısıtlaması 7 Haziran Pazartesi 05.00'te sona erecek.

Yeni normalleşme kararlarına göre, Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecek. Bu sınırlama cumartesi 22.00 ile pazartesi 05.00 arasında yani pazar gününü tam kapsayacak şekilde uygulanacak. Buna göre 5 Haziran Cumartesi akşamı başlayan hafta sonu yasağı 7 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 05.00'da bitecek.

Çalışma izin belgesi e-devletten!

Genelgeye göre, sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla bu iş kollarında çalışanlara muafiyet tanınmasına devam edilecek. Muafiyet kapsamındaki kişilerin e-devlet üzerinden "çalışma izin belgesi alması" gerekiyor.

İşletmelerle ilgili kararlar:

Pazar günleri bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Restoran, lokanta, pastane, kafeterya gibi yeme içme yerleri sabah 07.00 ile 21.00 arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek.

Bu işletmeler saat 00.00'a kadar paket servisini sürdürecek. Bu mekanlarda Pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edecek.

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, spor salonu, halı saha gibi işletmeler, belirlenen kurallar çerçevesinde 07.00 ile 21.00 arasında faaliyet gösterecek. Pazar günleri ise kapalı olacak.

Açık ve kapalı alanlardaki nikah ve düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde, 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecek.

Düğün ve nikahlarda açık alanlarda yiyecek-içecek ikramı yapılamayacak ve masa ile sandalyeler arasına mesafe konulacak. Kapalı mekanlarda da bunlara ek olarak davetli sayısı 100 kişi ile sınırlı tutulacak. İkram ve azami davetli sayısı uygulaması 15 Haziran'da sona erecek. Nişan ve kına gibi etkinliklerin başlama tarihi ise 1 Temmuz.

Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerlerde herhangi bir şekilde oyun (kağıt-okey, tavla dahil) oynanmaması, aynı anda aynı masada açık alanlarında 3, kapalı alanlarında ise 2'den fazla müşteri kabul edilmemesi şartıyla yeniden açılabilecek.

Sinemalar yüzde 50 kapasite ile bir koltuk dolu, bir koltuk boş sınırlamasına uyularak Pazar günleri hariç 07.00-21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat, terzi, berber gibi dükkanlar, büro ve ofisler vb. işyerleri ile AVM'ler, belirlenen kurallara uymak şartıyla Pazar günleri hariç her gün 07.00 ile 21.00 arasında açık olabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.