Konya'da 3 günde 24 kişinin pozitif çıktığı mahalle karantinaya alındı

Konya'da 3 günde 24 kişinin pozitif çıktığı mahalle karantinaya alındı

Konya'da 3 günde 24 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı Halkapınar ilçesinde bir mahalle, karantinaya alındı

Konya’da bir mahalle, olağan dışı korona virüs vaka artışı dolayısıyla karantinaya alınarak sokağa çıkma yasağı başlatıldı.

Konya'nın Halkapınar ilçesinde bir mahalle, 3 günde 24 kişinin yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Eskihisar Mahallesi'nde son üç günde 24 kişiye yapılan testlerde, Kovid-19'a rastlandı.

Bunun üzerine, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahalle karantinaya alındı.

Karantinanın 10 gün süreceği, ihtiyaçların ise Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanacağı öğrenildi.

Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, konuya ilişkin açıklamasında, "Eskihisar Mahallesi, Kovid-19 nedeniyle 25 Aralık Cuma gününden itibaren 10 gün süreyle karantinaya alınmıştır. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklandı. 10 gün süreyle belediye ve jandarma ekiplerince mahalle giriş çıkışları kontrol altında tutulacak. Mahalle sakinlerimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah en hafif şekilde bu süreci atlatırız." ifadesini kullandı.

Vaka artışının ardından Halkapınar İlçe Hıfzısıhha Kurulu Kaymakam Vekili Yunus Emre Akpınar başkanlığında toplandı. Toplantıda, vakalardaki artış sebebiyle Eskihisar Mahallesinin 25 Aralık 2020 Cuma günü saat 08.00’dan, 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 08.00’a kadar karantinaya alınarak sokağa yasağı uygulanmasına karar verildi. Karantina süresince mahalleye giriş çıkışların kolluk kuvvetlerince engellenmesi, filyasyon ekipleri ve vefa sosyal destek grubu vb. resmi görevliler dışındakilerin giriş çıkışlarının engellenmesi ve Halkapınar Belediyesi tarafından mahallede gerekli bilgilendirmenin yapılması kararlaştırıldı. Karantina süresince mahallede yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları vefa sosyal destek grubu tarafından karşılanacak.
Jandarma ekipleri de karantina ve sokağa çıkma yasağı uygulamasının ardından Eskihisar Mahallesinin giriş ve çıkışlarında tedbir alarak mahalleye giriş ve çıkışları kapattı. Yetkililer, karantina süresince mahalle sakinlerinin dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.