Konya'da 3 Deprem! Sabahtan Beri Hareketlilik Sürüyor

Konya'da 3 Deprem! Sabahtan Beri Hareketlilik Sürüyor

Konya'da sabahtan bu yana 3 deprem kaydedildi. İlk deprem 05.57'de Tuzlukçu ilçesinde, diğer iki deprem ise 08.55 ve 08.58'de Meram ilçesi Kızılören Mahallesi'nde meydana geldi. Depremlerin büyüklükleri 1.1 ile 1.5 arasında değişti.

Günde 3 Deprem

AFAD'ın verilerine göre, Nisan ayı başından beri Konya'da en büyüğü 3.2 şiddetinde olmak üzere toplam 16 deprem kaydedildi. Son üç deprem ise sabahın erken saatlerinde meydana geldi.

konya-ikinci-deprem.jpg

İlk Deprem Tuzlukçu'da

İlk deprem saat 05.57'de Tuzlukçu ilçesinde kaydedildi. 1.1 büyüklüğündeki depremin 8 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

konya-ucuncu-deprem.jpg

Meram'da 2 Deprem

İkinci depremin merkez üssü Meram ilçesi Kızılören Mahallesi'nde 08.55'te meydana gelen depremin büyüklüğü 1.5, derinliği ise 7 kilometre olarak kayıtlara geçti. Üçüncü deprem de Meram ilçesi Kızılören Mahallesi'nde önceki depremden 3 dakika sonra 08.58'de kaydedildi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi ve büyüklüğü de 1.5.

11-nisan-depremleri.jpg

Son depremler, Ramazan Bayramı'nın ilk günü Kızılören Mahallesi'nde meydana gelen 2.0 ve 3.2 büyüklüğündeki depremleri akıllara getirdi. Depremler, geç saatte olması sebebiyle çok fazla vatandaş tarafından hissedilmemişti.

konya-nisan-ayi-depremleri.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.