Konya'da 20 günde 6 eve girdi! Vatandaşı dolandırıp evleri soyan sahte tesisatçı polisten kaçamadı!

Konya’da son 20 günde 6 eve tesisatçı olarak gelip arıza olduğunu söyleyerek vatandaşları dolandıran ve evlerindeki paraları çalan Şahin Güven isimli şahıs yakalandı. Çeşitli suçlardan 18 adet suç kaydı olan Şahin Güven tutuklanarak cezaevine gönderildi

Konya’da evlere tesisatçı olarak gelip arıza olduğunu söyleyerek vatandaşları dolandıran ve evlerindeki paraları çalan hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Evlere tesisatçı kılığında gelerek tuvalet giderinin, mutfak lavabosunun, su hatlarının arızalı olduğu gibi çeşitli bahanelerle vatandaşları dolandıran bir şahsın olduğu ihbarı üzerine Konya İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

ARIZA OLDUĞUNU SÖYLEYİP EVLERE GİRDİ

Dolandırıcı öncelikle tesisatçı kılığında evlere geliyor ve su tesisatlarında arıza olduğunu ve bakması gerektiğini söylüyor. Evin tuvalet gideri ya da mutfak lavabosunun arızalı olduğunu söyleyen dolandırıcı bir süre tamir ediyormuş gibi yapıyor ve sonrasında tamir ettiğini söyleyerek 100 lira ile 1000 lira arasında bir tamir bedeli istiyor.

20 GÜNDE 6 EVDEN HIRSIZLIk

Bu sırada fırsat bulduğu evlerin yatak odalarından da kıymet eşyaları ve vatandaşların biriktirmiş olduğu paraları çalıyor.

Bu konu ile ilgili soruşturma başlatan Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son 20 gün içerisinde dolandırıcının bu şekilde 6 eve girdiği her evden tamir bedeli olarak 100 lira ile 1000 lira arasında para aldığı ve 3 evin yatak odasından da yaklaşık 10 bin lira para ve kredi kartlarının çalındığını tespit etti.

18 ADET SUÇ KAYDI ÇIKTI

Polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde şüphelinin çeşitli suçlardan 18 adet suç kaydı olan Şahin Güven (29) olduğu tespit edildi. Şüpheli İhsaniye Mahallesinde polis ekiplerince kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

SAHTE TESİSATÇI TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şahin Güven, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.