Konya'da 2 milyonluk hırsızlık! Çalışıp keşif yaptığı işletmedeki kasayı tarlaya saklamışlar

Konya’da daha önce çalışıp keşif yaptığı iş yerine giren 2 hırsız, bir kasayı boşaltıp, içerisinde toplam 2 milyon liralık ziynet eşyası ve para bulunan 1 kasa ve işletmeye ait aracı çalarak Kızören'de bir tarlaya sakladı. Hırsızlık anı kamerada

Konya’da bir iş yerine giren hırsızların, içerisinde toplam 2 milyon liralık ziynet eşyası ve para bulunan 2 kasayı çalma anı saniye saniye güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İş yerinin aracını da çalarak kaçan hırsızlar Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı titiz çalışma sonucu kısa sürede yakalandı.

KASALARLA BİRLİKTE İŞ YERİNİN ARACINI DA ÇALDILAR

Olay, Konya’nın Karatay İlçesinde Keçeciler Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Gece saat 03.00 sıralarında iş yerinin kapısını açarak alarmı devre dışı bırakan iki hırsız içerisinde yaklaşık 2 Milyon TL değerinde altın, döviz ve Türk Lirası bulunan iki kasayla beraber iş yerinin aracını da çalarak kaçmaya başladı.

AÇAMADIKLARI KASAYI ALIP KAÇTILAR

Çaldıkları araçla beraber Sedirler Caddesine gelen hırsızlar kasalardan birini açarak içerisindeki paraları aldı. Diğer çelik kasayı açamayan hırsızlar kasayı da yanlarına alarak farklı bir araçla kaçmaya devam etti.

ÇALDIKLARI KASA TARLADA BULUNDU

Olay üzerine çalışma başlatan Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği Ekipleri yapmış olduğu olay mahalli ve çevresindeki kamera çalışması ve KGYS kayıtlarını inceleyerek şahısları tespit etti. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği tarafından kurulan özel ekip şahısların kaçış istikametindeki 120 iş yerinin güvenlik kameralarını inceledi.

HIRSIZLIĞI İTİRAF ETTİLER

Kısa süre içerisinde yakalanan Adnan G. Ve Nail S. hırsızlık olayını kendilerinin gerçekleştirdiğini ve çaldıkları kasayı Aksaray Yolu 70. Km. civarı Kızören Mahallesinde yol kenarında bir tarlaya bıraktıklarını ve üzerini otlarla kapattıklarını itiraf etti.

İŞ YERİNDE 10 GÜN ÇALIŞIP KEŞİF YAPMIŞ

Polis sorgulamasında Nail S.’nin bu iş yerinde 10 gün çalıştığı ve daha önceden yaptığı keşif sayesinde alarm sistemini etkisiz hale getirdiği anlaşıldı.

Şüphelilerle beraber tarif edilen bölgeye giden ekipler otların içerisine saklanan kasayı bularak sahibine teslim etti.

2 hırsızlık şüphelisi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

hirs.jpghir.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.