Konya'da 15 güne dikkat! Eyyam-ı Bahur geliyor

Konya'da 15 güne dikkat! Eyyam-ı Bahur geliyor

Türkiye en sıcak günlerine giriş yaptı. Çöl sıcakları ya da Eyyam-ı Bahur olarak bilinen sıcaklar Konya'yı da etkisi altına alıyor. Şehirde hava sıcaklığı 36 dereceye kadar çıkacak ve haftasonuna kadar bu sıcaklık değeri korunacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Hakkari çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 40 DERECENİN ÜSTÜNDE OLACAK

Meteoroloji'nin maximum sıcaklık haritasına göre bugün Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman ve Mardin'de hava sıcaklığı 40 derecenin üstünde olacak.

KONYA İÇİN TAHMİNLER

Halk arasında Afrika sıcakları ya da çöl sıcakları olarak bilinen “eyyam-ı bahur” Konya'da da etkisini göstermeye başladı. Neredeyse asfaltı bile eriten sıcaklıktan bunalan vatandaşların kendilerini boğazın serin sulara bıraktığı anlar kameralara yansıdı. “Eyyam-ı bahur” etkisini 15 gün boyunca sürdürecek.

Konya'da bugün sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan sıcaklar haftasonuna kadar devam edecek. Hava sıcaklığının 34 derece olduğu Salı gününde Çarşamba günü 36 derecelerde seyredecek.

Nem oranının en yüksek yüzde 46 olacağı Konya'da gece saatlerinde de sıcaklıklar etkisini gösterecek.

Kuruyan hava neticesinde hava sıcaklıklarının daha da yüksek seviyelerde hissedilmesi ise olası.

konya-eyyami-bahur.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.