Konya'da 10 Mart Perşembe kar tatili verilen ilçe sayısı güncellendi!

Konya'da 10 Mart Perşembe kar tatili verilen ilçe sayısı güncellendi!

Konya'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi mi? Konya'nın bir ilçesinde 10-11 Mart!ta, 20 ilçesinde ise 10 Mart Perşembe (bugün) okullarda kar tatili verilerek, uzaktan eğitime geçildi. Peki 11 Mart'ta okullar tatil mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Konya Valiliğinin uyarılarının ardından Konya'da beklenen kar yağışı etkili oluyor. Konya kent merkezinde kar hafif etkili olurken, bir çok ilçede yoğun kar yağışı gün boyu devam etti.

Öğrenci ve veliler "10 Mart Perşembe günü okullar tatil mi?" sorusuna yanıt ararken ilk açıklama Seydişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldi. Seydişehir'de tüm okullar ve eğitim kurumları yoğun kar yağışı nedeniyle 10 Mart Perşembe ve 11 Mart Cuma günleri 2 gün tatil edildi.

KONYA'DA KAR TATİLİ VERİLEN İLÇELER

Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü 20 ilçede bugün (10 Mart Perşembe) okullar tatil edildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kar nedeniyle Ahırlı, Akören, Altınekin, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak ile merkez Karatay ilçesinin kırsal mahallelerinde de okullar 1 gün tatil edildi.

Söz konusu ilçelerde öğrenciler 10 Mart Perşembe günü uzaktan eğitim görecek. Engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Konya'da kar yağışının yarın da sürmesi beklenirken, okulların 11 Mart 2022 Cuma günü tatil edilip edilmeyeceği konusunda Seydişehir ilçesi haricinde henüz bir açıklama yapılmadı.

Konya merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinde okullar tatil mi?

Konya kent merkezinde ise, gece yarısı başlayan yoğun kar yağışı 10 Mart Perşembe günü 'okullar tatil edilecek mi? sorusunu gündeme getirdi. Öğrenci ve veliler Selçuklu, Karatay ve Meram'da okullar tatil mi? sorusuna yanıt aramaya başladı. Ancak merkez ilçelerde okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair bir açıklama gelmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.