Konya'da 1 milyondan fazla insan bu deprem hattına komşu

Konya'da 1 milyondan fazla insan bu deprem hattına komşu

Meydana gelen küçük çaplı olan depremlerle sarsılan Konya’nın fay hatları AFAD’ın internet sitesinde Kuvvetli Yer Hareketleri Veri Tabanı isimli bölümde veriliyor. Konya’da şehir merkezinden geçen hatta komşu 1 milyondan fazla insan yaşıyor.

Deprem kuşaklarından uzakta olduğu bilinen ve yakın tarihte 5 ve üzeri birkaç deprem gören Konya’nın şehir merkezinde 2 hat geçiyor. Haritada aşağıda bulunan kıtanın Anadolu yarım adasını itmesiyle meydana gelen yatay hareketler Konya’daki depremlerin ana kaynağı olarak gösteriliyor.

Söz konusu fay hatlarının üzerinde ise Konya’da milyonlarca insan yaşıyor.

BİRİNCİ FAY HATTI

Konya’daki en uzun fay hattı Selçuklu ilçesi Kelebekler Vadisi civarı Ahmet Yesevi Caddesi’nin orta kısımlarından başlayarak İsmail Kaya Caddesi’ni kesiyor. Buradan devam eden hat Sille Mahallesi’ne paralel olarak kanal boyu diye bilinen mevkiden Selçuklu Seyir Tepesi’nin yamacını da kesyor.

konya-birinci-fay-hatti-1.jpgkonya-birinci-fay-hatti-2.jpgkonya-birinci-fay-hatti-3.jpgkonya-birinci-fay-hatti-4.jpg

Hattın devamında ise Meram Tıp Fakültesi, Beyşehir Caddesi’nin Akyokuş yamacı yer alıyor. Hat, Dutlu Caddesi paralelinde Şehitler Ormanı olarak bilinen Meram’ın ana merkezinden Krom Fabrikası’nı takip ederek Antalya Çevre Yolu sınırı Dutlukır Parkı’nda son buluyor.

İKİNCİ FAY HATTI

Büyükkayacık Mahallesi sınırlarından başlayan ikinci fay hattı ise Konya Büyükşehir Belediyesi Birlik Parkı üzerinden Ankara Yolu’na paralel biçimde havalimanının sınırından düz bir çizgi halinde Türk Yıldızları Parkı’nı takip ederek Sadık Ahmet Caddesi’ni dik olarak kesiyor.

konya-ikinci-fay-hatti.jpgkonya-ikinci-fay-hatti-3.jpgkonya-ikinci-fay-hatti-4.jpgkonya-ikinci-fay-hatti-6.jpg

Fay hattı Konya Çimento Fabrikası’nın arka kısmından sanayi sitelerini yine dik keserek İstanbul Yolu üzerinde bulunan bir otelin altından yoluna devam ediyor.

Bu fay hattı Selçuklu sınırları içinde İbn-i Sina Caddesi başında son buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler