Konya yurt dışı etkinlikleriyle tanıtılıyor

Konya yurt dışı etkinlikleriyle tanıtılıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in yönetim kurulu üyesi olduğu Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Kurulu, Avusturya'nın Bad Ischl şehrinde yapıldı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in yönetim kurulu üyesi olduğu Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Kurulu, Avusturya'nın Bad Ischl şehrinde yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, geleceğin Akıllı ve Yenilikçi Tarihi Şehirleri ana temasıyla yapılan toplantıya dünya genelinde 106 şehirden üyesi bulunan Tarihi Kentler Birliğinin Genel Kurul üyeleri katıldı.

Yapılan oturumlarda tarihi şehirlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda teknolojinin rolü, modern yaşam ile tarihi mirasın korunması konuları ele alındı.

Toplantıda Konya'yı temsil eden Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Selim Yücel Güleç, 2016 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Konya'nın tarihi mirası ve turizm alanındaki çalışmalarını anlattı. Toplantıda, Alaaddin Tepesi çevre düzenlemeleri ile 2. Kılıçarslan Köşkü Renovasyon Projesinin teknik sunumları da yapıldı.

ABD, Avusturya, Japonya, Yeni Zelanda gibi ülkelerden katılan gençlere, "Konya'da Gelenek ve Modern Yaşamın Harmonisi" konulu sunum yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :