Konya yolunda ‘garip cisim' ihbarı! Ekipler alarma geçti, işin aslı bambaşka çıktı

İstanbul'dan Konya'da gerçekleştirilen bilim ve teknoloji yarışmasına katılmak için yola çıkan İTÜ'nün 'güneş enerjili arabası' Afyon'da 'garip bir cisim' ihbarlarına neden oldu. İhbara giden ekipler aracın lastiğini değiştirmesine yardımcı olup uğurladı

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 'karayolunda garip bir cisim ilerliyor' ihbarı ekipleri harekete geçirdi. Jandarma ekipleri olay yerine gidince ise Konya'da gerçekleştirilen yarışmaya giden İstanbul Teknik Üniversitesinin 'güneş enerjili arabayla' karşılaştı. Cenker Karakuş'un pilotluğunu yaptığı aracın patlayan lastiğinin değiştirilmesine yardımcı olan jandarma, gençleri Konya'ya uğurladı.

KONYA'YA YARIŞMAYA GELİYORDU

İlginç olay, Afyon'un Bolvadin ilçesi girişinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, İstanbul Teknik Üniversitesinin "güneş enerjili arabası" Konya'da gerçekleştirilen bilim ve teknoloji yarışmasına katılmak için hafta sonu İstanbul'dan yola çıktı. Kara yolu ile Konya'ya doğru giden ve Cenker Karakuş'un pilotluğunu yaptığı aracın lastiği Bolvadin girişinde patladı.

GÜNEŞ ENERJİLİ ARABAYA 'GARİP CİSİM' İHBARI

Bunu üzerine Karakuş aracı bir benzin istasyonuna park ederek yardım istedi. Bu sırada Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığını arayan bir kişi ise karayolunda garip cismin ilerlediğini ve ardından benzin istasyonuna girdiği ihbarında bulundu.

İhbar üzerine harekete geçen jandarma trafik ekipleri olay yerine gidip, kısa bir inceleme yaptıktan sonra gerçeği anladı. Ekipler Karakuş öncülüğündeki ekibe aracın lastiğinin değiştirilmesi için yardımcı olup ardından yola devam etmelerini sağladı.

GÜNEŞ ENERJİLİ ARAÇLA İSTANBUL-KONYA YOLCULUĞU

Karakuş, yaşanan ilginç olayın ardından açıklamalarda bulundu. Birkaç gündür yolda olduklarını ve Bolvadin'de zorunlu mola verdiklerini ifade eden Cenker Karakuş, "İstanbul'dan başlayıp Bursa'da devam eden ve dünde Eskişehir'de konakladığımız yolculuğun şuan 3. günündeyiz, Konya'ya doğru gidiyoruz. Bugün aracı kullanırken, küçük bir aksaklık yaşadık ve aracın lastiklerinden birisi patladı. Sonrasında hızlı bir şekilde bir benzin istasyonuna ulaştık ve lastiğimizi değiştirdik. Lastiği değiştirdikten sonrada yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Karakuş, İstanbul'dan başlayan yolculuklarından itibaren jandarma ve polis ekiplerinin kendilerine çok yardımcı olduklarını kaydederek, aynı zamanda Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinde kendileri ile fazlasıyla ilgilendiklerini söyleyerek teşekkür etti.

Konya yolunda ‘garip cisim' ihbarı! Ekipleri alarma geçti, işin aslı bambaşka çıktı

Konya yolunda ‘garip cisim' ihbarı! Ekipleri alarma geçti, işin aslı bambaşka çıktı

Konya yolunda ‘garip cisim' ihbarı! Ekipleri alarma geçti, işin aslı bambaşka çıktı

Konya yolunda ‘garip cisim' ihbarı! Ekipleri alarma geçti, işin aslı bambaşka çıktı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.