Konya yollarında yoğun sis ve buzlanma! Emniyetten sürücülere uyarı

Konya Emniyeti Konya-Adana, Konya-Ankara, Konya-Aksaray ve Konya-Karaman yollarında yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 20 ve 30 metreye kadar düştüğünü, kırağı nedeniyle oluşan buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı

Konya-Adana, Konya-Ankara, Konya-Karaman ve Konya-Aksaray yollarında sabah saatlerinde ortaya çıkan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 ve 30 metreye kadar düştü. Kırağıya bağlı buzlanma riski Ankara ve Karapınar yolunda görüldüğü belirtilirken, Karayollarının bölgede çalışma yaptığı öğrenildi. İsmil - Konya istikametinde ise buzlanma ve kazalar nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatılan yol, araçların kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden karayollarında hava ve yol durumu açıklamasında bulunuldu. 8 Ocak 2023 Pazar (bugün) Konyayı diğer illere bağlayan şehirlerarası devlet karayollarında, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan yol ve hava durumu ile ilgili son bilgiler paylaşıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, "Adana, Ankara, Aksaray yollarında oluşan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düştüğünden ve kırağı sebebiyle oluşabilecek buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli seyir etmesi önemle duyurulur" uyarısı yapıldı.

  • Kırağı riski sadece Ankara yolunda görülürken, Karayolları çalışmalarını sürdürüyor. Cihanbeyli güzergahında görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

  • Karapınar güzergahı yer yer 20 mt ye kadar düştü, yer yer buzlanma mevcut.

konya-ismil-kaza.jpg

  • İsmil - Konya istikameti buzlanma ve kazalar nedeniyle yol geçici olarak trafiğe kapatıldı. Araçların kaldırılması ve tuzlama çalışmalarının ardından kontrollü şekilde yeniden trafiğe açıldı.

  • Konya-Karaman yolunda da yoğun is etkili oldu.

KONYA ŞEHİRLER ARASI KARAYOLLARINDA SON DURUM

Konya-Kulu Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez yer yer sisli, Cihanbeyli sisli, zemin ıslak. Görüş mesafesi merkez sisli kesimlerde 50 metre, Cihanbeyli 100 metre civarı

Konya-Aksaray il sınırı: Yol trafiğe açık, hava sisli, zemin ıslak, görüş mesafesi 100 metre civarı.

Konya-Ereğli Makas; Aksaray il sınırı Ereğli Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez, Karapınar ve Ereğli sisli. Yoğun sisli kesimlerde zemin ıslak, yer yer buzlanma var. Görüş mesafesi güzergahın tamamında 50 ila 100 metre arasında.

Konya-Karaman il sınırı arası: Yol trafiğe açık, hava durumu sisli. Zemin ıslak, yer yer buzlanma var. Görüş mesafesi 50 ila 100 metre civarında.

Konya-Isparta il sınırı: Yol trafiğe açık, merkez 30. kilometreye kadar sisli, diğer yerler açık. Beyşehir-Isparta karayolu sisli. Sisli kesimlerde zemin ıslak. Sisli kesimlerde görüş mesafesi 50 ila 100 metre arasında.

Konya-Antalya il sınırı arası: Yol trafiğe açık, 25. kilometreye kadar sisli, sonrası Seydişehir istikameti ve Seydişehir'de açık. Sisli kesimlerde zemin ıslak. Sisli kesimlerde görüş mesafesi 50 ila 100 metre arasında.

Konya-Afyon il sınırı arası: Yol trafiğe açık. Kadınhanı ve Akşehir sisli. Zemin ıslak. Görüş mesafesi sisli kesimlerde 50 ila 100 metre arasında.

konya-8ocak-yol-havadurumu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum