Konya Yol Durumu 2 Mart 2022 Çarşamba! Konya'nın Antalya, Karaman, Ankara, Afyon, Aksaray Yollarında son durum

Konya Yol Durumu 2 Mart 2022 Çarşamba! Konya'nın Antalya, Karaman, Ankara, Afyon, Aksaray Yollarında son durum

Kar yağışına az bir zaman kala Meteoroloji İşleri Konya'ya uyarılarını yayınladı. Şehri diğer şehirlere bağlayan yollarda da kar yağışı sürecek. Konya yol durumu tahminleri en çok merak edilenler arasında.

Kış mevsimini bitiren ve bahar mevsiminin ilk ayı olan Mart ayına yağmurla giren Konya'da 2 Mart tarihi için kar yağışı bekleniyor. Ayrıca kar yağışının da 14 saate yakın bir zaman devam etmesi bekleniyor.

Sürücüleri zor durumda bırakan ve bu kış mevsiminde çokça yolların kapanması üzerine ekipler şimdiden tedbirlerini almış durumda.

KONYA YOL DURUMU

Konya'da kar yağışının Salı günü gece batı bölgelerle buluşacağı tahmini bulunuyor. Buna göre;

AFYON YOLU: Konya'yı batıya bağlayan Afyon Yolu'nda gece saatlerinde kar yağışı sürecek. Sıcaklığın azalması ve rüzgarın çıkarak tipi oluşması durumunda yolun kapanması olası görünüyor.

ANTALYA YOLU: İç Anadolu'yu güney illere bağlayan yolda bu kış çok kapanma oldu. Ekipler yine teyakkuzda. Salı günü geceden yüksek kesimlerde kar yağışı olacak ve sabah saatlerinden itibaren 12 saat kar yağışı görülecek. Yolun kapanma ihtimali var. En kuvvetli yağış saat 12:00'dan sonra bekleniyor.

KARAMAN YOLU: Akşam saatlerine kadar söz konusu yolda herhangi bir yağış görünmüyor. Ancak 3 Mart tarihinde kar yağışı görülecek yolun kapanması olası görünüyor.

AKSARAY YOLU: Doğu yönünde hareket edecek kar yüklü bulutlar bu yola 2 Mart'ta kar bırakmayacak. Yolun günboyu açık olması bekleniyor. 3 Mart'ta ise durum değişebilir. Kar yağışı görünüyor.

ANKARA YOLU: En yoğun kar yağışının görüleceği Konya-Kulu istikametinde sabah saatlerine dikkat edilmesi gerekiyor. 2 Mart gecesine kadar kar yağışı sürecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.