Konya yeni haftada buz kesecek! Beklenen kıtlık bu sene mi yaşanacak? Zirai don endişesi çöktü

Konya yeni haftada buz kesecek! Beklenen kıtlık bu sene mi yaşanacak? Zirai don endişesi çöktü

Verimli bir kış mevsimi geçiren ve su kaynakları iyiden iyiye yenilenen şehirlerden biri olan Türkiye’nin hububat deposu Konya için kötü bir tahmin geldi. Son günlerde bahar havasına iyiden iyiye giren şehirde hava sıcaklığı 10 derece düşecek.

Uzun süredir su kaynaklarını olumsuz etkileyen küresel iklim değişikliğine maruz kalan şehirlerin başını çeken Konya’da bahar mevsimi tam gaz devam ederken gündüz hava sıcaklıkları da 16-21 derece arasında seyrediyor. Gündüz saatlerinde güneş etkisini gösterirken gece saatlerinde düşen hava sıcaklığı bile havayı çok etkilemiyor.

YENİ HAFTA İÇİN TAHMİNLER KÖTÜ

Geçtiğimiz haftayı beklediği sıcaklık değerlerinde karşılayan Konya’da yeni haftada hava sıcaklıklarının 10 hatta bazı zamanlar 18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Kuzey kutup kökenli hava dalgasından etkilenecek Konya’da sıcaklıklar 1 dereceye kadar düşecek.

konya-hava-durumu.jpg

ZİRAİ DON ENDİŞESİ

Meteoroloji’nin tahminlerine göre Konya’da Pazartesi günü hava sıcaklığı gündüz saatlerinde 18 dereceye kadar yükselecek. Ancak gece saatlerinde sıcaklık 7 dereceye kadar düşecek. Ayrıca Pazartesi günü Konya’da yağmur geçişleri bekleniyor.

Salı günü Konya’da en düşük sıcaklığın 3 derece, bazı yüksek kesimlerde ise eksi değerlere inmesi olası görünüyor.

Çarşamba ve Perşembe günü ise gündüz hava sıcaklığı 12 derecelerde olacak. Gece hava sıcaklığı ise 1 dereceyi, yine gece saatlerinde yüksek kesimlerde eksi 2 dereceye kadar inecek.

Yaşanacak soğuklar nedeniyle tarım arazilerinde zirai don endişesi var. Öte yandan çiçek açan meyve ağaçlarının da soğuktan etkilenebileceği bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.