Konya Yarı Maratonu Nedeniyle Trafikte Düzenleme: Bu yollar kapalı olacak

Konya Yarı Maratonu Nedeniyle Trafikte Düzenleme: Bu yollar kapalı olacak

26 Mayıs 2024 Pazar günü yapılacak Konya Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

Konya Yarı Maratonu, 26 Mayıs 2024 Pazar günü Mevlana Kültür Merkezi önünden start alacak. Bu etkinlik nedeniyle, belirli cadde ve sokaklarda trafik düzenlemeleri yapılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergâhların kullanılması gerekmektedir.

Hangi Yollar Trafiğe Kapatılacak?

Konya Yarı Maratonu güzergâhı üzerinde yer alan Aslanlı Kışla Caddesi, Fetih Caddesi, Ankara Caddesi, Mevlana Caddesi, Atatürk Caddesi ve Anıt alanı trafiğe kapalı olacak. Bu kapsamda;

  • Aslanlı Kışla Caddesi: Mevlana Meydanı ile Ereğli Kavşağı arası
  • Fetih Caddesi: Aslanlı Kışla Kavşağı ile Belh Kavşağı arası
  • Ankara Caddesi: Belh Kavşağı ile Alaaddin Tepesi arası
  • Mevlana Caddesi: İş Bankası Kavşağı ile Mevlana Meydanı arası
  • Atatürk Caddesi: Anıt Kavşağı ile Alaaddin Tepesi arası
  • Millet Caddesi: Öğretmenevleri Kavşağı ile İhsaniye Kavşağı arası
  • Yeni Meram Caddesi: Hava Hastanesi Kavşağı ile Necmettin Erbakan Caddesi Yeni Meram Caddesi Kavşağı arası

Alternatif Güzergâhlar ve Trafik Yoğunluğu

Trafik yoğunluğunun oluşacağı bölgelerde vatandaşların alternatif güzergâhları kullanmaları önerilmektedir. Maraton güzergâhında yer alan ve trafiğe kapatılacak olan ana arterlerdeki cadde ve sokaklar şunlardır:

  • Aslanlı Kışla Caddesi’ne çıkışı olan: Topraklık, Ali Ulvi Kurucu, Sedirler, Ahmet Hamdi Göğüş, Karşehir, Alaaddin Kap Caddeleri
  • Fetih Caddesi’ne çıkışı olan: Şeyh Ulema Yahşi, Şeyh Ulema Recep Ağa, Sedirler, Keçeciler, Kırbaşı, Karakayış Caddeleri
  • Ankara Caddesi’ne çıkışı olan: Ali Ulvi Kurucu, Kahramanlar, Sultan Veled Caddeleri

Sınav Öğrencileri için Özel Düzenleme

26 Mayıs 2024 Pazar günü Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarına girecek öğrenciler için özel trafik düzenlemesi yapılacaktır. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından saat 09.00’a kadar Fetih Caddesi Karakayış Caddesi Kavşağı, Fetih Caddesi Sedirler Caddesi Kavşağı, Emniyet Müdürlüğü Kavşağı ve Beşyol Kavşağı alternatif geçiş güzergâhı olarak kullanılabilecektir. Saat 09.00’dan itibaren bu yollar araç trafiğine kapatılacaktır.

Park Düzenlemeleri ve Uyarılar

Maraton güzergâhındaki Aslanlı Kışla Caddesi, Fetih Caddesi, Ankara Caddesi, Mevlana Caddesi, Alaaddin Bulvarı, Atatürk Caddesi, Abdülezelpaşa Caddesi, Müneccimbaşı Caddesi, Sultan Cem Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Amberreis Caddesi, Anıt Alanı (Ferit Paşa Caddesi), Millet Caddesi, Yeni Meram Caddesi (Hava Hastanesi Kavşağı ile Evliya Çelebi Kavşağı arası) üzerinde ikamet eden vatandaşlar ve işletme sahiplerinin 26 Mayıs 2024 saat 00:00 itibari ile araçlarını cadde üzerine park etmemeleri gerekmektedir. Sürücüsüne ulaşılamayan araçlar, trafik denetleme ekiplerince çekici ile otoparka çekilecektir.

Bu düzenlemelerle ilgili olarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına belirlenen alternatif güzergâhları kullanmaları ve belirtilen saatlerde araçlarını park etmemeleri önem arz etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.