'Konya ve Mevlâna' kitabı 8 dilde çıktı

'Konya ve Mevlâna' kitabı 8 dilde çıktı

“Konya Mevlâna” adıyla yayınlanan ve Konya’nın tanıtımına uluslar arası boyutta katkı sağlayacak olan çalışma 8 dilde yayınlandı

“Konya Mevlâna” adıyla yayınlanan ve Konya’nın tanıtımına uluslar arası boyutta katkı sağlayacak olan çalışma Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 8 dilde yayınlandı

Konya Mevlâna Müzesi Müdür Yardımcısı Dr. Naci Bakırcı tarafından kaleme alınan editörlüğü ve fotoğraf çekimleri Hikmet Çetiner tarafından gerçekleştirilen kitap Çetiner Müzik Yapım ve Yayıncılık tarafından Konya Kültür yayınları arasına kazandırıldı. Sunuş yazısında kitapla ilgili bilgi veren Dr. Naci Bakırcı “Konya tarihsel derinliği, sahip olduğu mimari eserleri, kültürel zenginliği ile şehri gezenlere heyecan vermektedir. Hz. Mevlana Türbesi’nin bulunduğu Mevlâna Müzesi her yıl iki milyon kişi tarafından gezilmektedir. Müzeyi gezenler Mevlevi Kültürü ile Mevlâna düşüncesini tanımaktadır. Şehrin sokaklarında Selçuklu döneminden kalmış onlarca tek kubbeli mescit bulunmaktadır.

Alâeddin Tepesi üzerinde bulunan Alâeddin Cami, Selçuklu Sultanlarının Türbesi ile tepenin etrafında yer alan Karatay, İnce Minare ve Ali Gav Medresesi Selçuklular döneminde şehrin imarı konusunda bilgi vermektedir. Neolitik dönemin önemli merkezlerinden Çatalhöyük, Çumra sınırları içerisinde yer almaktadır. Hazırlamış olduğumuz rehber kitapta, Konya’nın doğal güzellikleri, Ören yerleri, tarihi eserleri ile müzeleri tanıtılmaya çalışılmıştır. Tanıtılan yerler Hikmet Çetiner’in objektifiyle fotoğraflanmıştır” dedi. Yayıncı Hikmet Çetiner ise “Selçuklu’ya başkentlik yapmış, Konya gibi bir memlekete hizmet etmek herkese nasip olmaz.

Bizde firma olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluk gereği böylesine kalıcı bir eseri hazırldık. Konya’nın tarihi ve turistik ören yerlerinin yanı sıra Müzeler, camiler, türbeler, medreseler, kiliseler, hanlar, hamamlar, göller gibi gezilecek görülecek yerlerin en iyi şekilde bilgi ve fotoğraflarının yer aldığı kitap Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere, İspanyolca, İtalyanca, Almanca, Fransızca, Farsça ve Japonca olarak toplam sekiz dilde çalışmasını tamamladık” dedi. Çetiner yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra birçok kurum ve kuruluşun kitabı toplu alarak, misafirlerine hediye ettiğini, böylece Konya tanıtımına katkının yaygınlaştığını söyledi.