Konya ve kongre turizmi...
Bakanlığın kongre turizmi için seçtiği 3 pilot ilden biri olan Konya, Rixos’un ardından Dedeman’ın kongre turizmi için tasarladığı, Kasım ayında açılacak 5 yıldızlı oteliyle kongre turizminde söz sahibi olacak.
Bakanlığın kongre turizmi için seçtiği 3 pilot ilden biri olan Konya, Rixos’un ardından Dedeman’ın kongre turizmi için tasarladığı, Kasım ayında açılacak 5 yıldızlı oteliyle kongre turizminde söz sahibi olacak. Şehir arıca, ilk ciddi sınavını Mevlana’yı anma etkinliklerinin yoğun olarak yer verileceği 2007’de verecek
Kültür ve Turizm Bakanlığının kongre turizmi için belirlediği 3 pilot ilden biri olan Konya, Rixos’un ardından Dedeman’ın kongre turizmi için tasarladığı, Kasım ayında açılacak 5 yıldızlı oteliyle kongre turizminde söz sahibi olacak.
Çeşitli firmaların yurt genelinden katılımcıların bir araya geldiği bayi toplantıları, eğitim çalışmaları ve bilimsel aktiviteler gibi etkinliklerin yapılacağı merkezin seçiminde ulaşım, büyük önem taşıyor.
Türkiye’nin ortasında, bölgeler arası geçiş güzergahında bulunan ve Mevlana Müzesi nedeniyle önemli bir iç turizm merkezi olan Konya ise bölge ekonomisine ciddi gelir sağlayan kongre turizmi açısından önemli avantajları bünyesinde barındırıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kısa süre önce kongre turizmi için pilot bölge seçildiği belirtilen 3 ilden biri olan Konya, kentin ilk 5 yıldızlı oteli olan, son yıllarda önemli toplantı ve organizasyonlara ev sahipliği yapan Rixos Otel’in dışında, kongre turizmi için büyük bir tesis daha kazanıyor.
Halen Kasım ayında açılışı yapılacak olan Dedeman Konya Otel, toplantı salonları, konferans-seminer, uydu bağlantılı görüşme, business center, bütün odalarda kablosuz internet erişimi, Life Style sağlık ve SPA Merkezi, 250 kişilik restoran olanaklarıyla iş dünyasını hedef müşteri kitlesi olarak belirledi.
Fuar, kongre ve benzeri organizasyonlara da ev sahipliği yapacak olan, 35 milyon dolara mal olaması beklenen Dedeman Konya, 2 bin 200 kişinin aynı anda toplantı veya seminer gibi büyük bir organizasyonda yer alabileceği farklı büyüklükteki 10 toplantı odalarına ilave olarak, üç bölüme ayrılabilen bin 500 kişilik sütunsuz Balo Salonu ve 2 bölüme ayrılabilen 700 kişilik çok amaçlı salonuyla, kongre turizmine hizmet verecek.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, Konya’nın kongre turizmi merkezi haline gelmesinin sadece turizm acentalarına değil, kent ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.
Kongre turizminin, sadece şehirlerin değil ülkelerin de lokomotifi olduğunu vurgulayan Özdemir, “Konya, Ankara ve Kayseri ile kongre turizmi için pilot bölge seçildi. Şimdi ise Bakanlığın pilot uygulaması kapsamında buraya yatırım yapacak kuruluşlara çok ciddi cazip olanaklar sağlamasını bekliyoruz” dedi.
Konya’nın Dedeman otelinin yapılmasıyla önemli bir güç kazanacağını anlatan Özdemir, “Konya, ilk sınavını Mevlana Yılı ilan edilen 2007’de verecek. Kongre turizmi merkezi için her türlü şartı bünyesinde barındıran Konya’nın önemli bir merkez olması durumunda, bölge ekonomisinde küçümsenmeyecek bir ilerleme
yaşanacaktır” diye konuştu