Konya ve çevresi için yoğun kar uyarısı: KAR KALINLIĞI 20 CM'YE ÇIKACAK

Konya ve çevresi için yoğun kar uyarısı: KAR KALINLIĞI 20 CM'YE ÇIKACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güney kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle buzlanma ve çığ tehlikesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

KAR KALINLIĞI 20 CM'YE ÇIKACAK

"21.12.2016 Çarşamba ve 22.12.2016 Perşembe günleri yurdun güney kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların Gaziantep, Kilis ile Hatay, Adana ve Mersin'in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. İç Anadolu bölgesini Akdeniz'e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede hava sıcaklıklığının mevsim normalleri altında seyredeceği, beklenen yoğun kar yağışının cuma gününe kadar devam edeceği ifade edildi.

Öte yandan Konya ve çevresi için yetkililer tarafından yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması uyarısı yapılan açıklamada, rüzgarın kuzey yönlerden yer yer kuvvetli eseceği tahmin edildi.

Vatandaşlar buzlanma, ulaşımda aksamalar ve çatı uçması risklerine karşı uyarıldı.

 

Etiketler :