Konya ve çevre illerde şiddetli lodos ve fırtınaya dikkat!

Konya ve çevre illerde şiddetli lodos ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü yarın sabah 09:00 ila akşam 20:00 saatleri arasında Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü yarın sabah 09:00 ila akşam 20:00 saatleri arasında Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunarak, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da yarın sabahtan itibaren kuvvetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde rüzgar, yarın sabahtan itibaren güney ve güneybatıdan kuvvetli fırtına (60-80 kilometre/saat) ve yer yer kısa süreli tam fırtına (100 kilometre/saat) şeklinde esecek.

Yer yer 100 kilometre/saati bulabilecek fırtına nedeniyle muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, karbonmonoksit zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Konya Valiliği de Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün uyarı metnini sosyal medya hesaplarından paylaşarak uyarıda bulundu.

Resim

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.