Konya Valisi Özkan, 21 yıl sonra şehitlik unvanı verilen İsmet Işık’ın ailesini ziyaret etti

Konya Valisi Özkan, 21 yıl sonra şehitlik unvanı verilen İsmet Işık’ın ailesini ziyaret etti

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve beraberindeki heyet 21 yıl sonra şehitlik unvanı verilen asker İsmet Işık’ın ailesini evlerinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve beraberindeki heyet 21 yıl sonra şehitlik unvanı verilen asker İsmet Işık’ın ailesini evlerinde evlerinde ziyaret ederek, ailesine başsağlığı diledi.

Vali Vahdettin Özkan, Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu ziyarette, şehit İsmet Işık'a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Vali Özkan’a ziyaretleri sırasında İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Mustafa Durgut, İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz eşlik etti.

PİYADE ER İSMET IŞIK NASIL ŞEHİT OLDU?

Konyalı asker İsmet Işık, 2000 yılında İstanbul'daki Hasdal Kışlası'nda vatani görevini yaparken, 24 Haziran 2001'de bir arkadaşının yanına çay içmeye gideceğini söyledikten sonra ortadan kaybolmuştu. Yetkililer baba Durmuş Işık'ı arayıp, oğlunun kantindeki 800 lirayı alıp, firar ettiğini bildirmiş, Işık'ın izine tüm aramalara rağmen rastlanamamıştı. 14 yıl sonra 2 asker tarafından gasp edilerek öldürüldüğü ortaya çıkan ve 19 yıl sonra ise kışlada kemikleri bulunan Piyade Er İsmet Işık'ın ailesi, oğullarının şehit kabul edilmesi için başvuruda bulundu. İsmet Işık, 21 yıl sonra şehitlik unvanı verilmesinin ardından kılınan gıyabi cenaze namazı, Kur’an-ı Kerim ve dualarla anılmıştı.

44.jpg

4.jpg

444.jpg

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.