Konya Valiliği'nden yoğun kar yağışı açıklaması! Meteoroloji uyardı

Konya Valiliği'nden yoğun kar yağışı açıklaması! Meteoroloji uyardı

Konya Valiliği Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu verilerini paylaşarak, Konya'da 5 Şubat Pazar ve 6 Şubat Pazartesi günü beklenen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı ile buzlanma, don olayı, ulaşımda aksama gibi risklere kaşı uyardı

Konya Valiliği Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu verilerini paylaştı. Valilik şehirde 5 ve 6 Şubat tarihlerinde beklenen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına işaret ederek, vatandaşları buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı uyardı.

Konya Valiliği'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma Meteorolojinin son verileri de eklenerek şu ifadeler kullanıldı:

Meteorolojik uyarı ilimizde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Meteorolojik uyarı: Konya'da kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre 5 Şubat 2023 Oazar günü bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) beklenen kar yağışlarının 5 Şubat 2023 öğle saatlerinden sonra Konya il genelinde kuvvetli (10-20 santim), Konya'nın Güney ve batı ilçelerinde ise yer yer yoğun (20 santim üzeri) olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre yoğun kar yağışının başlama zamanı 5 Şubat 2023 16:00, bitiş zamanı ise 6 Şubat 2023 23:59 olarak kaydedildi.

KONYA'DA HAVA BUZ KESECEK

Öte yandan Meteoroloji verilerine göre, Konya'da yeni haftada hava sıcaklığı daha da azalacak. 7 Şubat Salı günü -3 ila +3 derece aralığında olması beklenen hava sıcaklığı, 8 Şubat Çarşamba günü -5 ila - 11 derece, 9 Şubat Perşembe günü ise -4 ila - 14 derece aralığında olacak.

KONYA 4 ŞUBAT CUMARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün parçalı bulutlu ve kapalı, gece saatlerinde termometreler eksi 3 dereceleri gösterecek. İlk saatleri itibariyle kar yağışının beklendiği 5 Şubat Pazar günü (yarın) ise öğle saatlerinden itibaren sıcaklığın + 3 dereceye yükseleceği tahmin ediliyor. Yarın akşam saatlerinde ise kar yağışının yoğunluğu artarak sıcaklığın 0 ila - 3 derece aralığında olması bekleniyor.

konyahava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 5 Şubat Pazar günü kar yağışlı - 2 ila + 3 derece olacak. 6 Şubat Pazartesi günü kar yağışlı - 1 ila + 0 derece, 7 Şubat Salı günü kar yağışlı - 3 ila - 3 derece, 8 Şubat Çarşamba günü hava kapalı ve sıcaklık hızla düşerek - 11 ila - 5 derece, 9 Şubat Perşembe günü ise hava kapalı - 14 ila -4 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konyahava5.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

5 Şubat Pazar

6 Şubat Pazartesi

7 Şubat Salı

8 Şubat Çarşamba

9 Şubat Perşembe

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.