Konya Valiliği'nden son dakika vaka açıklaması geldi! Konya'daki vakaların yaş grubu 15-44 yaş

Konya Valiliği'nden son dakika vaka açıklaması geldi! Konya'daki vakaların yaş grubu 15-44 yaş

Vali Vahdettin Özkan, Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek Sağlık Bakanlığı tarafından Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik aşılama faaliyeti yürütülen yerinde aşı uygulama çalışmalarına katıldı.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi işletmelerinde çalışanlara yönelik başlatılan yerinde aşı uygulama çalışmalarına katılan Vali Özkan, aşı olmak için bekleyen firma çalışanlarıyla bir süre sohbet ederek yetkililerden aşılama çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

15-44 YAŞ GRUBUNDA VAKA SAYILARI ARTIYOR

Aktif vaka sayılarında 15-44 yaş grubu arasında ciddi bir artışın olduğuna dikkat çeken Vali Özkan; “Pandeminin ilk dönemlerinde Covid-19'un yaşlıları daha fazla etkilediği, vaka ve ölüm sayılarının bu grupta daha yüksek olduğunu gördük. Bu tablo son aylarda büyük değişime uğradı. Yaşlıların hastalar arasındaki oranı azalırken, vakaların yaş ortalamasında önemli düşüşler yaşandı. Aktif vaka sayılarında da özellikle 15-44 yaş grubu arasında ciddi bir artışın olduğu gözlemlendi. Bu yaş gurubunda yer alan bireylerdeki aşılanma oranlarının da ilimiz genelinde düşük seviyede olması vaka sayılarındaki artışın en büyük sebebi diyebiliriz. Bu yaş gurubunda olan tüm vatandaşlarımızın ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesinden bir an önce vazgeçerek aşılarını yaptırmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Vali Özkan; “Vaka sayılarının hızlı bir şekilde artış göstermesi aktif hasta sayısının da hızla yükselmesine neden olmaktadır. Diğer dalgalarda yaklaşık 45 günde görülen vaka sayısına bu dönemde 15 günde ulaşılmış olması da tablonun ciddiyetini ortaya koymaktadır. Vaka ve hasta sayısındaki artış hastanelerimizin acil, yataklı servis ve yoğun bakımlarında da hissedilmektedir. Bu kapsamda merkezde bulunan 3 hastanemizi tekrardan pandemi hastanesi ilan ettiğimizi hatırlatmakta fayda görüyorum.” dedi.

vali-ziyaret.jpeg

AŞININ FAYDASINI BU DÖNEMDE HİSSETTİK

Vali Vahdettin Özkan: “Aktif vaka sayısı çok yüksek olmasına rağmen aşının da etkisi ile hastaneye yatış oranlarında azalma görüldü. Hastaneye yatan hastaların büyük bir kısmının aşılarını yaptırmamış ya da tamamlamamış bireyler olması aşının etkinliğini göstermektedir. Uzun bir süredir hayatımızın her alanını etkileyen Covid-19 virüsü ile mücadele ediyoruz. Salgının seyrinin değişmesi için aşılanma çok büyük önem taşıyor. Bir an önce aşılarımızı olmamız gerekiyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızı zaman kaybetmeden aşı polikliniklerimize aşı yaptırmaya davet ediyorum.” dedi.

Vali Özkan, şehrimizde şu ana kadar yaklaşık 2 milyon 90 bin doz aşı uygulandığını bunun da 65.9 aşılanma yüzdesine karşılık geldiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.