Konya Valiliği'nden son dakika uyarısı! Saatte 90 kilometreye ulaşabilecek fırtına bekleniyor

Konya Valiliği'nden son dakika uyarısı! Saatte 90 kilometreye ulaşabilecek fırtına bekleniyor

Konya Valiliği 18 Nisan Pazartesi ve 19 Nisan Salı günleri kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurarak çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşları uyardı

Konya Valiliği Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün bugün gece yarısından itibaren başlayacak olan Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için yaptığı saatte hızı 70-90 kilometreye ulaşabilecek kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısını paylaşarak, kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu.

Konya Valiliği vatandaşları, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması uyarısında bulundu.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde bölgesinde etkili olacak kuvvetli rüzgar ve fırtına 18 Nisan Pazartesi 00.00 itibariyle başlayıp, 19 Nisan Salı günü saat 18.00'e kadar etkili olacak.

Rüzgarın (lodos) güney ve güneybatı yönlerden saatte 50-70 km saat şiddetinde, hamleli olarak ve yüksek kesimlerde kuvvetli fırtına 70-90 kilometre saat şeklinde esmesi bekleniyor.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum