Konya Valiliği'nden son dakika uyarısı! Dikkat kar geliyor! Sıcaklık 12 derece birden düşecek

Konya Valiliği'nden son dakika uyarısı! Dikkat kar geliyor! Sıcaklık 12 derece birden düşecek

Konya Valiliği Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu verilerini paylaşarak Konya'da hafta başında sıcaklığın 6-12 derece düşeceği ve Salı ve Çarşamba günü kar yağışının etkili olacağını belirterek uyarılarda bulundu

Konya Valiliği Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu verilerini paylaşarak vatandaşları uyardı.

Konya'da hafta başında sıcaklığın 6-12 derece düşeceği ve Salı ve Çarşamba günü kar yağışının etkili olacağı belirtilerek, özellikle Konya-Antalya yolu ve diğer karayollarına çıkacak sürücülere uyarılarda bulunuldu.

Konya Valiliği'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma Meteorolojinin son verileri de eklenerek şu ifadeler kullanıldı:

Meteorolojik Değerlendirme Bölgemiz Karadeniz Üzerinden Gelen Soğuk Havanın Etkisine Girecek. Hafta Başında Hava Sıcaklıkları Azalacak Ulaşımda Aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yapılan son değerlendirmelere göre 19 Aralık Pazartesi günü bölgemizin kuzey ve batı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

PAZARTESİ KARLA KARIŞIK YAĞMUR, SALI VE ÇARŞAMBA KAR GELİYOR

Soğuk hava ile birlikte 19 Aralık Pazartesi öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, Salı ve Çarşamba günleri bölgemiz genelinde kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir.

KONYA-ANTALYA KARAYOLUNA DİKKAT
Kar yağışlarının salı günü Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya'nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başka Konya-Antalya Karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunmalıdır.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİ ALTINA İNECEK
Hava sıcaklıklarının da 6 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.
Hafta başında ülkemizi etkilemesi beklenen soğuk hava yer yer kar yağışları ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması meteorolojik genel müdürlüğünün hazırlayacağı rapor ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

5.jpg

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.