Konya Valiliğinden son dakika Kudüs Mitingi açıklaması!

Konya Valiliğinden son dakika Kudüs Mitingi açıklaması!

Konya Valiliği'nde gelen son dakika açıklamasında, Konya'da bugün yapılacağı duyurulan Kudüs Mitingi'ne salgın tedbirleri gerekçesiyle valilik izni verilmediği belirtildi

İşgalci İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa saldırılarına tepkiler çığ gibi büyürken Konya'da STK'lar da tepkisini meydanlara çıkarak dile getirmek istemişti. Vakıflar, dernekler aracılığıyla sosyal mesya ve whatsap hesaplarından hızla yayılan miting çağrısı Koronavirüs bulaş riskini artıracağı nedeniyle endişeye neden oldu.

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamayla, mitinge izin verildiği bilgisinin doğru olmadığı vurgulanarak vatandaşlardan koronavirüs tedbirlerine riayet etmeleri istendi.

Konya Valiliği'nden yapılan son dakika duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Kudüs'te yaşanan zulüm hepimizi derinden yaralamaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın tepkisi de yerinde, haklı ve çok saygıdeğerdir.

Konya'da Filistin destek mitingi için valilik izni bilgileri doğru değildir. Kitlesel toplantılarının yapılması vatandaşımızın sağlığı açısından ciddi risk oluşturup kısıtlamaya tabidir.

Hemşehrilerimizin bulaş riskini artıracak toplanmalardan uzak durması, bu konuda hassas davranması salgın önlemleri konusunda son derece önemlidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Öte yandan Mevlana Meydanı'nda yapılması planlanan basın açıklamasının sınırlı sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle yapılacağı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.