Konya Valiliği'nden 9 Haziran'da kuvvetli yağış uyarısı! Bölge ve saat verildi, tedbirli olunması istendi

Konya Valiliği'nden 9 Haziran'da kuvvetli yağış uyarısı! Bölge ve saat verildi, tedbirli olunması istendi

Konya Valiliği, yarın öğleden sonra kentin doğu kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat çekerek, vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli olmaları uyarısında bulundu

Konya Valiliği, bugün kent genelinde aşırı yağış nedeniyle yaşanan sıkıntıların yerinde tespit edilip gerekli müdahalelerin yapıldığını açıkladı. Valilik açıklamasında kuvvetli yağışların 9 Haziran Perşembe (yarın) günü de devam edeceği belirtilerek, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

KONYA VALİLİĞİ: YAĞIŞIN ETKİLERİ TESPİT EDİLİP MÜDAHALE YAPILIYOR

Konya Valiliği açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: Konya'da 08.06.2022 tarihinde 17.00-18.00 saatleri arası meydana gelen aşırı yağıştan olumsuz etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun. Yağışın etkileri, tüm ilgili kuruluşlarımızca yerinde tespit edilip gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

METEOROLOJİ'DEN UYARI! DOĞU KESİMLERDE ETKİLİ OLACAK

Konya Valiliği Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün tahmin ve uyarılarını resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

Meteorolojinin uyarısında şu ifadeler kullanıldı: Yapılan son değerlendirmelere göre 9 Haziran Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Konya'nın Doğu kesimleri ile Karaman Aksaray ve Niğde çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Resim

99.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.