Konya Valiliği ve Emniyet'ten deprem uyarısı! Yola çıkmayın..

Konya Valiliği ve Emniyet'ten deprem uyarısı! Yola çıkmayın..

Kahramanmaraş’ıta saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Konya Valiliği ve Emniyeti'nden önemli uyarılar geldi. Ekiplerin bölgeye ulaşımı için yolların açık tutulmasının, canların kurtarılması için hayati önem taşıdığı belirtildi..

Türkiye, güne yıkıcı deprem haberi ile uyandı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. 10 ili etkileyen depremin ardından bölgede birçok artçı sarsıntı meydana geliyor.

Konya Valiliği depremin ardından uyarılarda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada ''Arama kurtarma, zaruri durumlar için gidecek araçlar hariç Deprem Bölgesi İstikametine yola çıkılmaması hayati derecede önemlidir. Devam eden Olumsuz hava şartlarına rağmen yolları açık tutmamız Afet bölgesine müdahale ekiplerimizin ulaşımına ve canlarımızı kurtarmaya vesile olacaktır'' ifadeleri kullanıldı.

YOLA ÇIKMAYIN

Konya Emniyet Müdürlüğü uyarısında ise, "Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları için illerimizden gerekli takviye araç ve gereç intikali kurumlarımız tarafından sağlanmakta olup zaruri durumlar dışında olumsuz hava koşulları göz önünde bulundurularak, yola çıkılmaması hayati derecede öneme sahiptir. Olumsuz hava şartlarına rağmen yolları açık tutmamız afet bölgesine müdahale ekiplerimizin ulaşımı ve canlarımızı kurtarmamız hayati derecede öneme sahiptir. Tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmaları önemle rica olunur" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum