Konya Valiliği uyardı! Kuvvetli sağanak ve doluya dikkat! 15 ilçeye sel, su baskını, yıldırım uyarısı..

Konya Valiliği uyardı! Kuvvetli sağanak ve doluya dikkat! 15 ilçeye sel, su baskını, yıldırım uyarısı..

Konya Valiliği Meteorolojinin 'Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat' uyarısını paylaşarak ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmasını istedi

Konya Valiliği Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün 'Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat' uyarısını paylaşarak ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmasını istedi.

KONYA'DA 15 KARAMAN'DA 2 İLÇEYE UYARI

Meteoroloji Konya ve çevresi için yeni bir uyarıda bulundu. 17 Mayıs 2022 Salı (bugün) öğle saatlerinde başlayan yağışların saat 20.00'ye kadar devam edeceği tahmin edilirken, Niğde ve Aksaray çevreleri ile Karaman ve Konya'nın güney ve doğusunda Akören, Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır, Güneysınır, Hadim, Taşkent, Karapınar, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar, Karatay, Kulu, Cihanbeyli ve Altınekin ilçeleri ile Karaman'ın Ermenek ve Ayrancı ilçeleri için yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

ANİ SEL BASKINI, YILDIRIM UYARISI

Meteotolojiden yapılan açıklamada, bölgede sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji 5 ve 7 günlük hava durumu tahminlerini de güncelledi. Buna göre Konya ve çevresinde bugün yağışlı ancak 21 derece sıcaklık ortalamasıyla geçerken, 18 Mayıs Çarşamba parçalı bulutlu 27 derece olacak. Konya'da 19 Mayıs Perşembe günü sıcaklıklar hızla düşerek kuvvetli sağanak yağışlı ve 16 derece olacak. Konya'da 20 Mayıs Cuma gününden itibariyle sıcaklığın mevsim normallerine dönerek, 25 dereceyi aşması bekleniyor. /Memleket

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.