Konya Valiliği, AFAD ve Emniyet art arda tarih verip uyardı! Kuvvetli fırtına ve sağanak yağış geliyor

Konya Valiliği, AFAD ve Emniyet art arda tarih verip uyardı! Kuvvetli fırtına ve sağanak yağış geliyor

Konya Valiliği, AFAD ve Emniyet Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da kuvvetli fırtına ve sağanak yağış beklendiğini belirterek, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalara karşı uyarılarda bulundu

Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da 11 Mart Cumartesi günü kuvvetli lodos, yer yer 70 ila 90 kilometre saati bulan fırtına ve sağanak yağış bekleniyor. Konya Valiliği, AFAD ve Emniyet Müdürlüğü art arda uyarılarda bulunarak, vatandaşların ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını istedi.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, Güneyli yönlerden (Lodos) orta kuvvette ve kuvvetlice, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü uyardı:

Rüzgarın; Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) Cumartesi ve Pazar günleri güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "11 Mart Cumartesi ve 12 Mart Pazar günleri; Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde güney (Lodos) yönlerden fırtına, hamleli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Vatandaşlarımızın ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Konya Valiliği'nden Meteoroloji'nin son tahminleri paylaşılarak yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Lodos fırtınasına dikkat! Çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, toz savrulması gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir.

Konya Emniyeti beklenen sağanak yağışa dikkat çekerek sürücülere önemli uyarılarda bulundu:

Konya il Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

11-14 Mart tarihleri arasında ilimizde beklenen yoğun yağmur yağışı nedeniyle sürücülerimizin can ve mal güvenliği açısından güvenli sürüş için dikkat etmesi gerekenler:

  1. Görüş alanınızın temiz olduğundan emin olun
  2. Aracınızın bakımlarını yaptırdığınızdan emin olun
  3. Sakin ve güvenli bir sürüş yapın
  4. Farlarınızı açık tutun
  5. Araçlar arasında güvenli mesafeyi koruyun ve ani frenlemeden kaçının
  6. Su birikintilerine dikkat edin
  7. Aracınızdaki buğulanmayı önlemek için sık sık havalandırın
  8. Mümkünse hava normale dönene kadar güvenli bir yerde bekleyin!

Güvenliğiniz için kurallara uyun.

KONYA 10 - 11 MART SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün hava çok bulutlu ve gece saatlerinde sisli ve puslu. Cumartesi öğle saatleri itibariye rüzgar güneyden kuvvetli esecek. Termometreler en düşük 9 en yüksek 17 dereceleri gösterecek.

11-mart-hava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava 11 Mart Cumartesi günü sağanak yağışlı ve fırtınalı 9 ila 17 derece, 12 Mart Pazar günü sağanak yağmurlu 10 ila 15 derece, 13 Mart Pazartesi sağanak yağmurlu 8 ila 9 derece, 14 Mart Salı günü sağanak yağmurlu 6 ila 10 derece, 15 Mart Çarşamba günü ise havanın kapalı 2 ila 15 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

5konya.jpg

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.