Konya Usulü Höşmerim Nasıl Yapılır

Konya Usulü Höşmerim Nasıl Yapılır

Türkiye'nin pek çok yerinde höşmerim yapılır ve bunlar birbirinden farklı tatlar. Konya höşmerimi tarifi

Konya Usulü Höşmerim Nasıl Yapılır

Türkiye'nin pek çok yerinde höşmerim yapılır ve bunlar birbirinden farklı tatlar. Konya'da yaşayanlar veya Konya'ya gidenler bilirler ki burada da farklı bir tatla karşılaşılır. Kısaca tarifini verelim.

Konya Usulü Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler

200 gram kaymak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

Üzerine bal, ceviz veya Antep fıstığı

Yapılışı

İlk önce kaymakla başlıyoruz. kaymak ve bir kaşık tereyağı eritiliyor. Sonra bir su bardağı un ilave edilerek iyice kavruluyor. Kaynamış süt ilave ediliyor, sonra yarım su bardağı şeker ilave edip biraz karıştırıp altını kapatın, karıştırmaya devam edin. Kıvamına gelince tabağa alıp istenilen şekil verilir üzerine bal ve ceviz konulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum