Konya üniversitelerinin karnesi açıklandı

Konya üniversitelerinin karnesi açıklandı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç tarafından açıklanan 2018 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları’da Konya’da Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi verileri yer aldı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın tarafından 2018 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları açıklandı. Konya’da SÜ, NEÜ, KTO Karatay ve KGTÜ verileri raporda yer aldı. Raporda 2018 yılında kurulan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) verileri yer almadı. 5 ana göstergede ve 45 alt göstergede 4 üniversiteye ait verilerde Selçuk Üniversitesi birçok konuda diğer 3 üniversiteyi geride bıraktı. Raporda, 207 yükseköğretim kurumundan 172 üniversitenin 2018 yılına ait raporlarını yer aldı. KTÜN’ün de aralarında olduğu 2018'de verileri henüz oluşmamış üniversitelerin bir başka ifadeyle yeni kurulan veya ayrılan üniversitelere ait raporları önümüzdeki yıldan itibaren yayımlanacak.

ÜNİVERSİTELERE 5 ANA BAŞLIK, 45 GÖSTERGEDE KARNE

Başlangıç olarak, 5 ana başlıkta 45 göstergeye ait 2018 yılı verileri ile üniversitelerin izlenmesi ve değerlendirilmesinin yapıldı. Hazırlanan raporlarda, üniversitelere ait verilerin, topluma açık, şeffaf ve nesnel bir şekilde beyan edildi. 5 ana başlığı; Eğitim ve Öğretim, Araştırma Geliştirme, Proje ve Yayın, Uluslararasılaşma, Bütçe ve Finansman ile Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk yer aldı.

Konya’daki 4 üniversite içinde “Eğtiim ve Öğretim”, “Arastırma-Gelistirme, Proje ve Yayın” ve ‘Uluslararasılaşma” alanında SÜ, “Bütçe ve Finansman” kategorisinde KGTÜ ve KTO KARATAY, “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” alanında ise NEÜ öne çıktı.

Türkiye genelinde ise, "Eğitim ve Öğretim" alanında ODTÜ, "Araştırma, Geliştirme, Proje Ve Yayın" alanında Koç Üniversitesi, "Topluma Hizmet Ve Sosyal Sorumluluk" kategorisinde ise Ankara Üniversitesi öne çıktı. Servet R. Çolak-Memleket

Etiketler :