Konya TÜRMAK Okulları'ndan Mevlid-i Nebi programları

Konya TÜRMAK Okulları'ndan Mevlid-i Nebi programları

Hz. Muhammed’in (sav) doğum günü olan 'Mevlid Kandili' TÜRMAK Okullarında çeşitli gösterilerle kutlandı. TÜRMAK Okulları Müdürü İlhan Yılmaz: Akademik kariyer önemli fakat karakter gelişimi çok daha önemlidir. Bundan dolayı Peygamberimizi örnek alacağız

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğum günü, TÜRMAK Okullarında farklı birçok gösteriyle kutlandı.

TÜRMAK Okulları Genel Müdürü İlhan Yılmaz, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğum gününde O’nu anmak, anlatmak ve yüreklerinde hissetmek istediklerinden dolayı böyle bir etkinlik düzenlediklerini anlattı. Söz konusunun Hz. Muhammed (s.a.v.) olmasından dolayı, kelimelerin ve cümlelerin yetersiz kalacağını belirten İlhan Yılmaz, “Mevlid Kandili sebebiyle Peygamber Efendimiz’i anıyoruz. Bugünün dünyası içerisinde O’nun hayatından örnekler alıp kendi yaşamımıza uygulamamız gerekiyor” diye konuştu.

“O’nun Emirlerine Uymalıyız”

Kuran-ı Kerim’in Hz. Muhammet (s.a.v.) için ‘Güzel İnsan’ dediğini vurgulayan Yılmaz, “Kuran’ın ete bürünmüş hali, Peygamber Efendimizdir. Dünya hayatının sonunda yeni bir başlangıç olan ahirette Efendimizle olmak istiyoruz. Bununla beraber gerçek anlamda Kuran ve Sünnete yoğunlaşmamız gerekiyor. O’nun emirlerine uymalıyız. O, ne demişse doğru ve güzel demiştir” dedi.

“Din Üzerinden Gençlerimizi Vuruyorlar”

Bugünün dünyasında özellikle din üzerinden gençleri olumsuz etkileyen belirli grupların olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, “Son zamanlarda ‘Kuran bize yeter, sünnete gerek yok’ gibi cümlelerin oldukça yaygınlaştığını görüyoruz, gözlemliyoruz. Böyle bir şey asla mümkün değil. Peygamberimizin bu konuyla ilgili ‘Size iki şey bırakıyorum. Bunlara sarıldığınızda asla sapıtmazsınız. Bunlar Kuran ve Sünnetir.’buyurmuştur. Kuran ve Sünnet ayrılmaz bir bütün. Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle; ‘Efendim, Müjdecim, Kurtarıcım, Peygamberim… Sana uymayan, hayat olsa teperim’ sözünden yola çıkarak bizlerde Kuran ve Sünnete uymayan hayatı elimizle tepmeliyiz” şeklinde konuştu.

“Önce Karakter Sonra Kariyer”

Okul olarak, yetiştirdikleri öğrenciler açısından sadece kariyerin değil; karakterinde iyi olması gerektiğini savunan Yılmaz, “Dünya hayatında iyi bir konumda olmak kadar inananlar için Ahiret hayatında da iyi bir konum da olmak vazgeçilmez bir istektir. Akademik kariyer önemli fakat karakter gelişimi çok daha önemlidir. Bundan dolayı Peygamberimizi örnek alacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmadan sonra Kuran’ı Kerim dinletisi, video gösterisi, hadislerin okunması, okul korosunun ilahi dinletisi ve Hz. Muhammed’e (s.a.v.) mektup gibi gösteriler katılımcılarla buluşturuldu.

o.jpg

ooo.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.