Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi sayısında yeni rekor

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi sayısında yeni rekor

Konya'nın önemli turizm destinasyonlarından olan ve yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğrayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi yaz dönemine de damga vurdu. Bahçe 117 bin 734 rakamıyla yaz rekorunu tazeledi

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan ve yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğrayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Temmuz ayında 117 bin 734 ziyaretçi ile yaz rekorunu tazeledi.

Selçuklu Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan ve Konya'nın dünyaya açılan kapılarından bir tanesi olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi yaz döneminde de ziyaretçilerini rekor sayılarda ağırladı. 60 türde binlerce kelebeğe ve 195 türde canlı bitkiye ev sahipliği yapan bahçe ziyaretçilerini kelebeklerin ilginç yaşamlarında etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Sadece yerli turistlerin değil yabancı turistler ve tur operatörlerinin yanı sıra fotoğraf ve doğa severlerin de uğrak mekanı olmayı başaran bahçeyi bu yıl Temmuz ayında 117 bin 734 kişi ziyaret etti ve böylece geçtiğimiz yılın Temmuz ayına oranla yeni bir rekor kırılmış oldu.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi sayısında yeni rekor

"KONYA TROPİKAL KELEBEK BAHÇEMİZ 2023 YILINA DA DAMGA VURACAK"

Konya'nın tarım ve sanayi şehri ünvanlarının yanına artık önemli ziyaret mekanlarıyla turizmde de iddialı bir hale geldiğini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Konya üretim şehri olmanın yanında önemli turizm destinasyonlarıyla her yıl binlerce ziyaretçiyi de ağırlıyor. Bu önemli mekanlardan bir tanesi olan Konya Tropikal Kelebek Bahçemizde rekor oranlarda misafir ağırlıyoruz. Kelebeklerin hayat döngüsü aslında çok ilginç. Gelen ziyaretçilerimiz de bütün kelebeklerin kozadan pupa haline geçişini ve kelebeğe dönüşümünü orada izleyip bu olaya da şahitlik etmiş oluyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında yoğun ziyaretçi alan bahçemiz yine rekor seviyelere ulaştı ve bu misafir sayımız şu ana kadar 437 bin 255'e ulaştı. Geçen yılın Temmuz ayında kırdığımız rekoru bu yılın Temmuz ayında 117 bin 734 ziyaretçi rakamına ulaşarak tazelemiş olduk. Son yılların en sıcak Ağustos ayını yaşamamıza rağmen ziyaretçilerimizin yoğun ilgisi yine devam etti. Gözde mekanımız Konya Tropikal Kelebek Bahçesi açıldığı günden bu yana da 2 milyon 950 bin 274 ziyaretçi ağırlamış durumda. Sonbahar ayında da devam edecek bu yoğunlukla şehrimizde ev sahipliği yaptığımız misafirlerimiz bu olaya tanıklık etmeye devam edecekler. Dünyanın ve ülkemizin her yerinden insanı kelebeklerin eşsiz dünyasındaki halini görmeye Konya'ya ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ne davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi sayısında yeni rekor

Konya'ya şehir dışından gelen vatandaşlar Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ni çok beğendiklerini, burada farklı bir dünyaya adım attıklarını ifade ederek görmeyen herkesi kelebeklerin renkli dünyasına davet etti.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi sayısında yeni rekor

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi sayısında yeni rekor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.